BorderKitchen met Meindert Talma

24 augustus 2013, 10:00 | Jeroen

Op 3 oktober geeft Meindert Talma bij BorderKitchen in Den Haag een live-voorstelling die bestaat uit een organisch geheel van voordrachten en liedjes. Ten tijde van de BorderKitchen verschijnt Talma’s boek Kelderkoorts. Deze roman-en-album-in-één combineert proza met elf liedjes die op zich beschouwd kunnen worden als hoofdstukken van het boek.

De romancyclus Nederlands Onbekendste Popster, waarvan Kelderkoorts het eerste deel is, ontstond naar aanleiding van een artikel in Vrij Nederland. Hierin schreef journalist Sander Pleij: ‘Meindert Talma behoort tot het beste dat de Nederlandse kunst heeft voortgebracht: hij is muzikant, dichter, kunstenaar en autonoom genie. (…) Misschien is Meindert Talma ook de minst begrepen popster van Nederland. Maar Meindert houdt moed. Meindert gaat door.’ Het gaf Talma inspiratie om een cyclus te creëren over het feit waarom hij (tegen wil en dank) Nederlands onbekendste popster is geworden. Naast thema’s als musiceren en schrijven komen ook zijn familie, vriendschappen en (zoals dat hoort) problematische liefdesleven voorbij.

Kelderkoorts is een live-voorstelling van het 1e deel van de roman/albumcyclus Nederlands Onbekendste Popster dat begin oktober uitkomt als cd in boek. Het is een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Passage en Excelsior Recordings.

Volkspaleis
Het Volkspaleis is de benaming voor de multidisciplinaire manifestatie in de turbinehal van de E.On Energiecentrale aan het Constant Rebecqueplein. De kolossale, industriële hal wordt hiermee voor het eerst toegankelijk voor een breed publiek. Zie meer informatie hier.

Over BorderKitchen
BorderKitchen is een initiatief van de organisatie van het Crossing Border festival. Een BorderKitchen is een interview met een auteur of artiest die komt om te praten over zijn of haar nieuwe boek (fictie of non-fictie) en oeuvre. Je kan spreken van een ontmoeting met de auteur: het publiek zit vlakbij, mag aan het einde zelf ook vragen stellen en kan het boek laten signeren. Te gast bij BorderKitchen waren onder anderen: Madeleine Albright, Paul Auster, Dave Eggers, Michel Houellebecq, Ian McEwan, Amos Oz, DBC Pierre, Daniel Kehlmann, Salman Rushdie, David Grossman, Sarah Waters, Jeanette Winterson, Hilary Mantel and Stephen Fry. Voor meer informatie klik hier.Share |

Gerelateerde artikelen