Paul Huf Award voor Daisuke Yokota

29 maart 2016, 15:35 | Jeroen

De Japanse fotograaf Daisuke Yokota (Saitama, 1983) is de winnaar van de tiende Foam Paul Huf Award. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van €20.000 en een tentoonstelling in Foam.

De jury koos Daisuke Yokota als winnaar uit een totaal van 97 genomineerden, afkomstig uit 29 landen.

“Daisuke Yokota is een van de meest vernieuwende en experimentele jonge fotografen van dit moment. De jury was unaniem in hun beslissing hem als winnaar van de Foam Paul Huf Award te kiezen en zijn complexe, verfijnde werk hiermee erkenning te geven. Yokota heeft een fantastische reputatie weten op te bouwen als een jonge kunstenaar met het vermogen om fotografie te presenteren in nieuwe, originele vormen; van prints tot boeken, installaties en performances, altijd in zijn onderscheidende en onmiskenbare eigen beeldtaal.” – Simon Baker (Tate Londen, juryvoorzitter)

De tentoonstelling met het werk van Daisuke Yokota zal eind 2016 te zien zijn in Foam.

Foam Paul Huf Award

De Foam Paul Huf Award is in het leven geroepen vanwege de bijzondere band die Foam heeft met de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Paul Huf stond bekend vanwege zijn vernieuwende manier van fotograferen en was persoonlijk betrokken bij de oprichting van Foam Fotografiemuseum Amsterdam in 2001.



Share |

Gerelateerde artikelen