Art Rocks 2016 van start

2 september 2016, 08:00 | Jeroen

Art Rocks 2016 is van start: een landelijke muziekcompetitie die plaatsvindt in Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Kröller-Müller Museum, Drents Museum en Museum Het Valkhof.

Samen met de Grote Prijs van Nederland dagen deze topmusea muzikanten uit om zich voor een lied te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. In vijf voorrondes treden muzikanten live op bij het door hen gekozen meesterwerk. De beste acts staan in de finale in poppodium Paradiso.

Naast de muziekcompetitie is er in de musea een gevarieerd randprogramma, met bijvoorbeeld masterclasses van Art Rocks-ambassadeurs Giovanca en optredens van Cata.Pirata (Skip & Die).

Aanmelden en informatie via de website.

De muziekcompetitie

Vijftig kunstwerken uit allerlei tijdsvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor deze derde editie van de Art Rocks-muziekcompetitie. Werken van grootmeesters als Van Gogh, Mondriaan, Andy Warhol, Rembrandt en Picasso gaan muzikanten uit alle genres inspireren. De kunstwerken zijn te vinden op artrocks.nl en ook in de musea zelf te bezichtigen.

Uit de beste inzendingen worden door een vakkundige jury en via publieksstemmen vijftig acts geselecteerd. Zij zullen in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, strijden voor een plek in de finale. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip en een professionele studio-opname bij Red Bull Studios Amsterdam. De grote winnaar van Art Rocks 2016 gaat in Paradiso naar huis met een geldbedrag van € 1.000.Share |

Gerelateerde artikelen