Docu: Made In Iran

30 september 2016, 17:57 | Jeroen

Made in Iran is een documentaire over twee Iraanse street artists. De broers Icy (1985) en Sot (1991) maakten met gevaar voor eigen leven illegale muurschilderingen in hun geboortestad Tabriz en in hoofdstad Teheran. Het onderwerp: hun angst en zorgen over de Iraanse maatschappij. Hun bijnaam: de Banksy’s van Iran. Inmiddels werken ze in New York aan een internationale carrière, maar kunnen niet meer naar huis.

Made in Iran gaat over de spannende en emotionele reis van de Iraanse street artists Icy & Sot. In Iran maakte de broers met gevaar voor eigen leven illegale muur schilderingen als reactie op de problemen in de Iraanse maatschappij. Terwijl Icy & Sot in Iran meerdere keren werden gearresteerd, werden ze uitgenodigd om hun werk tentoon te stellen in New York. Voor Icy & Sot een unieke kans, maar wel één die gepaard ging met een groot risico; een one-way ticket naar New York. Een weg terug is er niet meer..

De Maker

De Schotse regisseur Charlotte Scott-Wilson studeerde af aan de Nederlandse Filmacademie. Haar eerste korte film FOREVER AFTER ging in première op het Oscar kwalificerende Palm Springs Festival. Haar tweede korte film HOUVAST won de prijs voor beste korte film tijens het TRIBECA Film Festival. De film staat op de shortlist van de Oscars. Onlangs is Charlotte geselecteerd om haar volgende film binnen het Schotse Film Talent Netwerk te ontwikkelen en heeft ze net getekend bij United Agents in Londen.

Over Mindshakes

Mindshakes is het online mediamerk van Mediahuis Nederland en is opgezet door Sabrina Simons en Ward Wijndelts. Op deze site draait alles om verhalen die je raken, in zowel vorm als inhoud. Niet alleen via tekst en fotografie, maar ook via documentaires, films, infographics, quote cards en cartoons. Alles verteld en uitgebeeld door een nieuwe garde journalisten, filmmakers, tekstschrijvers, fotografen en illustratoren. Het platform belicht op een beeldende en creatieve manier de sluipende en soms schoksgewijze veranderingen in de wereld om ons heen.Share |

Gerelateerde artikelen