Scheltens & Abbenes in Foam

12 april 2019, 12:52 | Jeroen

Scheltens & Abbenes tonen de magie van het stilleven.

Alledaagse voorwerpen komen tot leven in het werk van Scheltens & Abbenes, doordat ze door het kunstenaarsduo uit hun dagelijkse context worden gehaald.

Een make-updoos wordt een abstracte compositie, een verzameling trainingspakken uit de jaren negentig vormt een kleurrijk geometrisch geheel en het zakje van een colbert wordt een strak, monochroom vlak. De stillevens van het kunstenaarsduo, die nu te zien zijn in Scheltens & Abbenes – ZEEN, dagen je uit om goed te kijken.

De tentoonstelling Scheltens & Abbenes – ZEEN is te zien van 15 maart tot en met 5 juni in Foam in Amsterdam.

Of het nu gaat om werk in opdracht voor een high-end modemerk, een tegelfabrikant, een architectuurmagazine of autonoom werk: het concept staat altijd voorop. Scheltens & Abbenes spelen met illusie en verbeelding, waardoor niets is wat het lijkt in de tweedimensionale beelden van driedimensionale constructies. De fascinatie door lijnen, vlakken, herhaling en structuren wordt gereflecteerd in hun 18-jarige oeuvre, waarvan een ruime selectie tot en met 6 juni te zien is in Foam. Ben je geïnspireerd geraakt door de stillevens? Doe dan mee met de wekelijkse inloopworkshop op zondagmiddag.

Beeld: Bezoekers in de tentoonstelling Scheltens & Abbenes – ZEEN, 2019 © Almicheal Fraay (detail).Share |

Gerelateerde artikelen