Open Art Route Zuidoost

14 november 2019, 21:48 | Jeroen

Tijdens OPEN ART ROUTE ZUIDOOST geven kunstenaars van de drie grootste broedplaatsen in Amsterdam Zuidoost op zaterdag 7 december een kijkje achter de schermen en presenteren zij nieuw werk. Met een route langs open studio’s en collectieve ruimtes kunnen festivalgangers genieten van groepsshows, performances, installaties en workshops. De OPEN ART ROUTE biedt een openhartige confrontatie met alle mogelijke uitingsvormen van hedendaagse kunst in en rondom de artistieke werkruimtes in Amsterdam Zuidoost.

Het Amsterdamse stadsdeel dient als decor voor meer dan 50 makers uit binnen- en buitenland. Dit jaar staat het kunstenfestival in het teken van jong opkomend talent versus gevestigde pioniers, en besteden we speciale aandacht aan de geschiedenis van de oudste broedplaats in de Bijlmer, de Open Ateliers.

Bij de Open Ateliers in Kruitberg zetten kunstenaars, waaronder Vinger.nl, Abu Kanu en Auke van der Hoek, hun studio’s open. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen, in gesprek gaan met de kunstenaars, meedoen aan workshops en genieten van live DJ sets. Heesterveld Creative Community heeft een breed programma waar onder andere Open Studio Sessies worden georganiseerd met artiesten en producers als zangeres en actrice Giefa Sparkle (The Voice Kids), Cheyenne Toney (Voice of Holland) en producers Patchwork en Gino Cochise (Badjekkah). Daarnaast kun je een paar deuren verder met Gwen van der Zwan en haar collectief FOEF stickers ontwerpen en maken, en tonen jonge experimentele kunstenaars als Arthur Guilleminot hun werk in NEVERNEVERLAND. Ook besteden we dit jaar aandacht aan het nachtleven en sluiten het festival af met een afterparty in de jongste broedplaats die Zuidoost kent, LOLA BAE, waar naast muziek ook een podium wordt gegeven aan spoken word van We The People en tattoo art van Freakzduartz.

Overzichtstentoonstelling

Open Ateliers bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren we met een speciale overzichtstentoonstelling in LOLA BAE. Bezoekers maken een reis door de geschiedenis van Open Ateliers, die wordt verteld door middel van persoonlijke verhalen en archiefmateriaal van de kunstenaars en de broedplaats. Op deze manier wordt een stukje kunsthistorie van Zuidoost onthuld. De randprogrammering en muziek worden verzorgd door Mick la Rock.

Open Ateliers Zuidoost

De OPEN ART ROUTE ZUIDOOST (OARZO) vloeit voort uit de Open Atelier Route die al sinds 1993 jaarlijks plaatsvindt. Vanwege het groeiend aantal kunstenaars, broedplaatsen en culturele instellingen nam Open Ateliers Zuidoost (OAZO) in 2012 het initiatief om van deze route een Zuidoost brede samenwerking te maken op het gebied van kunst in de meest brede zin van het woord.

OPEN ART ROUTE ZUIDOOST is gratis toegankelijk. Meer informatie over de kunstenaars, programma en route is te vinden op de website. Alle updates zijn te volgen via Facebook en Instagram.Share |

Gerelateerde artikelen