Unseen Amsterdam 2021

12 april 2021, 13:46 | Jeroen

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2021 huist Unseen Amsterdam wederom in het Amsterdamse Cultuurpark Westergas. Na enkele jaren van experimenten met verschillende vormen – festival, magazine en online platform – draait alles dit jaar weer om de oorspronkelijke kern, de beurs. Het enthousiasme van de deelnemende galeries is groot; voor velen is Unseen weer een eerste internationale presentatie in lange tijd, waarvoor dan ook bijzonder werk is gereserveerd.

Beeld: © Thorsten Brinkmann / Hopstreet Gallery

Twee nieuwe secties

Ter vervanging van het festival presenteert Unseen 2021 twee interessante nieuwe toevoegingen: Past/Present en Unbound. Niet alleen belichten deze secties zowel de oorsprong als de horizon van de fotografie, zij benadrukken ook het sterk gecureerde karakter van de beurs en de betrokken inzet van de deelnemende galeries.

Past/Present

Voor het eerst in zijn bestaan schenkt Unseen aandacht aan vintage fotografie van voor het jaar 2000. Aan de hand van sterk gecureerde presentaties ontpopt zich een duidelijke, thematische dialoog tussen vintage werk en werk van hedendaagse fotografen. Zo zal bijvoorbeeld de gerenommeerde Duitse galerie Julian Sander historisch werk tonen van een van de belangrijkste series uit de fotografische geschiedenis, ‘People from the 20th Century’ van August Sander, vergezeld van een hedendaagse visie op de foto’s door de New Yorkse kunstenaar Michael Somoroff.

Unbound

Met Unbound, een sectie waarin vrijstaande projecten de grenzen van de fotografie op monumentale schaal verkennen en verleggen, zet Unseen 2021 zich nog verder in voor experimentele, baanbrekende fotografie. In het 700 m2 grote Transformatorhuis krijgen kunstenaars de ruimte om de traditionele tweedimensionale fotografie te ontstijgen. Zij doen dit aan de hand van enorme installaties die raken aan installatiekunst, videokunst, digitale kunst, beeldhouwkunst en andere kunstvormen. Unbound komt tot stand in samenwerking met de deelnemende galeries, musea, culturele instellingen en project spaces.

Online Catalogus GalleryViewer.com

Op het online gallery platform van Unseen Amsterdam en Art Rotterdam is vanaf begin september de online catalogus beschikbaar. Deze catalogus omvat, naast alle getoonde werken inclusief prijzen, ook de nodige achtergrondinformatie over kunstenaars en kunstwerken. Een informatieve online catalogus is in de afgelopen jaren voor veel mensen een onmisbare stap in het aankoopproces geworden.

Over Unseen Amsterdam

Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge curatoriële standaard en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld. Unseen wordt sinds januari 2020 voortgezet door Art Rotterdam en GalleryViewer.com, met de terugkeer als directeur van mede-oprichter Roderick van der Lee, die hiervoor directeur was van Photo London. De komende editie vindt plaats van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september.

Over Westergas

Westergas is een kunst- en cultuurdorp waar historische waarde en vernieuwende ideeën samenkomen. Een unieke monumentale locatie in het Westerpark voor bezoekers, met een eigengereid, maar tegelijkertijd typisch Amsterdams karakter.

Deelnemende galeries
Zie: Unseenamsterdam.com/nl/deelnemers
De deelnemers voor Unseen 2021 vindt u hier vanaf juni 2021.

Unseen Amsterdam

Website Unseen
Meer details over het volledige 2021-programma vindt u hier vanaf juni 2021
Westergas | Klönneplein | 1014 DB | Amsterdam

Vrijdag 17 september 11.00 – 21.00 uur
Zaterdag 18 september 11.00 -19.00 uur
Zondag 19 september. 11.00 – 19.00 uur

Tickets

Online day ticket: € 22,50 p.p.
Voor een bezoek aan Unseen Amsterdam geldt een time slot
Tickets & time slots zijn alleen voorafgaand online te boeken
Beschikbaar vanaf medio juli via de website
Starttijd per half uur



Share |

Gerelateerde artikelen