Kunst: Art Rotterdam

6 oktober 2022, 23:42 | Jeroen

De 24ste editie van Art Rotterdam vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari 2023. Locatie is, als vanouds, de Van Nelle Fabriek, een van de pronkstukken op Unesco’s Werelderfgoedlijst. Op een vloeroppervlak van 10.000 m2 tonen ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries het werk van aankomende en gevestigde kunstenaars.

New Art Section

De New Art Section, sectie voor opkomende kunstenaars, krijgt tijdens deze 24ste editie een nieuwe impuls. Gesitueerd pal naast de entree, in de met daglicht gevulde sfeervolle koffiefabriek, bepaalt zij de eerste indruk van de bezoeker. Met zestien vernieuwende presentaties eist deze sectie een centrale plaats op in de aandacht van verzamelaars en kunstprofessionals. Aanpalend bevinden zich twee restaurants die vanuit de entreeruimte toegankelijk zijn.

Fons Hof, directeur Art Rotterdam: Met de centrale plaatsing van de New Art Section benadrukken wij de uitgangspunten van Art Rotterdam: het ontdekken van nieuwe kunst en het stimuleren van jong talent. Voor veel kunstenaars betekent Art Rotterdam de start van hun loopbaan.

Over Art Rotterdam

Art Rotterdam is de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse kunst in Nederland. Jaarlijks biedt Art Rotterdam een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De scherpe focus op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van beurzen.

GalleryViewer.com is het online platform van Art Rotterdam dat potentiële kunstkopers ondersteunt bij een toekomstige kunstaankoop. De site onderhoudt een uitgebreide database van kunstwerken, tentoonstellingen en kunstenaarsprofielen. De ruim 90 deelnemende galeries in Nederland en België zijn geselecteerd op hun hoogwaardige aanbod. GalleryViewer, die streeft naar transparantie en educatie voor een breed publiek, informeert online en stimuleert de échte kunstervaring die in de galerie plaatsvindt

Art Rotterdam 2023
Donderdag 9 tot en met zondag 12 februari
Van Nelle Fabriek, RotterdamShare |

Gerelateerde artikelen