Kunst: Affordable Art Fair Amsterdam

11 oktober 2022, 19:10 | Jeroen

16de editie Affordable Art Fair Amsterdam. Special projects en late nights in de Kromhouthal.

De Affordable Art Fair zetelt van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober in de Amsterdamse Kromhouthal. Met duizenden hedendaagse kunstwerken van meer dan 70 lokale, nationale en internationale galeries en meerdere interactieve presentaties belooft deze 16de editie een dynamisch en artistiek avontuur te worden. De Affordable Art Fair biedt beginnelingen en ervaren verzamelaars de kans om bekende en opkomende kunstenaars te ontmoeten, nieuwe perspectieven te ontdekken en fascinerende, betaalbare kunstwerken aan te schaffen.

Special projects

De dynamiek van de Affordable Art Fair krijgt vorm en kleur in drie speciale projecten. Zo is er een grote stilleveninstallatie van het Nederlandse duo We are out of office, bestaande uit Winneke de Groot en Felix van Dam. Het oeuvre van We are out of office staat bekend om zijn gewaagde en kleurrijke mix van olieverfschilderijen, keramiek en sculpturen.

Een tweede special project zijn de wolkvormige, boven de centrale bar zwevende lichtstructuren van het Brusselse duo L’Atelier de la nuagerie. Hun pluizige wolken, in alle soorten en maten, nemen aanhoudend andere vormen aan: van zonsopgang tot zonsondergang en van een flitsende onweersbui tot een kloppend hart.

En ten slotte presenteert Selwyn Senatori, bekend om zijn vrolijke installaties en schilderijen, een grote nieuwe neoninstallatie en enkele kleinere installaties in de ruimte waar ook de kleine bar staat. Tijdens de vernissage op 26 oktober en tijdens de Late Night op donderdag 27 oktober doet Selwyn Senatori een live interventie ter plaatse door te tekenen en schilderen op bijna alles wat hij maar te pakken kan krijgen.

Late Nights

Tijdens de Late Nights op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober, wanneer de Affordable Art Fair pas om 21.30 uur haar deuren sluit, is er gelegenheid om de creativiteit van kunstenaars van nabij te volgen.

Op donderdag is er een live interventie van schilder Selwyn Senatori (Kunsthuis Amsterdam). Selwyn Senatori heeft de jonge en vooraanstaande Nederlandse tatoeëerder Robin Carels uitgenodigd om bezoekers op de beurs te tatoeëren. Selwyn zal de eerste zijn die zich laat tatoeëren. Er is een performance van straatkunstenaar Nasty (Singulart) die geplette blikken beschildert waarvan er 100 exclusief tijdens de beurs worden verkocht. En er is een portretsessie van Benjamin Martin (Thud Art); bezoekers krijgen de kans zich op unieke wijze te laten portretteren. Martins instrumentarium bestaat uit een oude Hasselblad SQ6-camera die hij in tweeën heeft gesneden en, ten behoeve van zijn moderne Fujifilm-polaroid, een 3D-geprinte cassette.

Op vrijdag is er een live sessie van de jonge Belgische kunstenaar Jules Wittock (Art Unity Gallery); Wittock tekent labyrinten met acrylverf op katoenen doeken waarbij elk labyrint uiteindelijk een woord onthult. Er zijn twee signeersessies. Annelies Damen signeert Revealed (Art_020), een limited edition met daarin een originele archieffoto; Ad Arma (Galerie in de Kerkstraat) signeert zijn nieuwe boek. Er is een optreden van de Luxemburgse kunstenaar Eric Mangen (Pop My Duke) die ter plekke een schilderij maakt. En ten slotte is er, net als op donderdag, een portretsessie van Benjamin Martin (Thud Art).

Family preview

Op zaterdag 29 oktober biedt de Affordable Art Fair jonge ouders een extra mogelijkheid om de beurs te bezoeken. Om 10.00 uur ‘s ochtends, een uur eerder dan normaal, gaan de deuren open voor gezinnen met kinderen en baby’s in kinderwagens.

Affordable!

Als inspirerende en laagdrempelige introductie tot het verzamelen van hedendaagse kunst biedt de Affordable Art Fair haar bezoekers een ruime keus. Zo is er een wand met werken van “Minder dan € 500,“ en een met werken “Onder de € 1.000,”.

Overzicht van de deelnemers
Tickets online verkrijgbaar en te koop tijdens de beurs

De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
Amsterdam

-Woensdag 26 oktober 17.00 – 22.00 uur
-Donderdag 27 oktober 12.00 – 21.30 uur
-Vrijdag 28 oktober 12.00 – 21.30 uur
-Zaterdag 29 oktober 10.00 – 19.00 uur
-Zondag 30 oktober 11.00 – 18.00 uurShare |

Gerelateerde artikelen