Bjorn

Veel zelfvertrouwen en veel ongeloof. Met verschillende blikken bekijk ik de problemen van zo veel mogelijk kanten om een inzicht te geven in mijn huidige werkelijkheid. Columnist, realist en een groot voorstander van zelfbeschikking.

<3 Bjorn.
Bjorn's recente artikelen:

Nieuw album: Barbara Pravi - La Pieva (Chez Moi)

Muziek

De Franse zomer komt naar ons: Barbara Pravi kondigt haar nieuwe album La Pieva aan. Vorige week bracht ze de single La Pieva (Chez moi) uit. In januari en februari 2025 zal ze met dertien shows door Nederland touren.

> Lees verder

Trailer: Fly Me to the Moon

Film & TV

Scarlett Johansson en Channing Tatum spelen de sterren van de hemel in Fly Me to the Moon, een scherpzinnig, stijlvol komisch drama dat zich afspeelt rondom NASA’s historische maanlanding.

> Lees verder

Festival: Wilde Weide

Muziek

Wilde Weide festival heeft de laatste toevoegingen aan hun line-up bekendgemaakt voor de allereerste editie. Een opvallende naam is Bas Bron, bekend als producer van de Jeugd van Tegenwoordig.

> Lees verder

Fotografie: Foam Paul Huf Award 2024

Kunst

Foam kondigt met trots aan dat de 18e Foam Paul Huf Award gaat naar de interdisciplinaire kunstenaar Hiền Hoàng. Wat haar werk onderscheidt is de integratie van fotografie, beeldhouwkunst, video, installaties en performances.

> Lees verder

Winactie: The Royal Hotel

Film & TV

Hanna en Liv zijn beste vriendinnen die backpacken in Australië. Nadat hun geld op is, weet Liv, op zoek naar avontuur, Hanna ervan te overtuigen om een tijdelijke baan aan te nemen achter de bar van een pub genaamd ‘The Royal Hotel’.

> Lees verder

Nieuw album: Lady Blackbird - Slang Spirituals

Muziek

Lady Blackbird maakt een welkome terugkeer met haar gloednieuwe studioalbum Slang Spirituals. Het eerste voorproefje van de plaat verschijnt met het krachtige, aanstekelijke anthem in wording Reborn.

> Lees verder

Trailer: The Watchers

Film & TV

De film gaat over Mina, een kunstenares die verdwaald raakt in een uitgestrekt en ongerept bos in het westen van Ierland. Als Mina ergens onderdak vindt, komt ze onverwachts vast te zitten met drie anderen die elke nacht door mysterieuze wezens bekeken en gevolgd worden.

> Lees verder

Kunst: Slaap!

Kunst

Waarom we slapen is nog steeds een onopgelost mysterie. Herstelproces van cellen, energiebesparing, leren en vastleggen van herinneringen zijn drie belangrijke pijlers in huidige theorieën.

> Lees verder

Winactie: Bad Boys Ride or Die

Film & TV

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht.

> Lees verder