Bjorn

Veel zelfvertrouwen en veel ongeloof. Met verschillende blikken bekijk ik de problemen van zo veel mogelijk kanten om een inzicht te geven in mijn huidige werkelijkheid. Columnist, realist en een groot voorstander van zelfbeschikking.

<3 Bjorn.
Bjorn's recente artikelen:

Single: Charlotte Wessels - Dopamine ft. Simone Simons

Muziek

De Nederlandse singer-songwriter Charlotte Wessels (ex Delain) heeft haar nieuwste single Dopamine uitgebracht. Voor deze track, hier op Spotify te beluisteren, heeft ze de krachten gebundeld met Simone Simons van Epica.

> Lees verder

Fotografie: Paul Huf

Kunst

De tentoonstelling Paul Huf eert de honderdste verjaardag van de Nederlandse fotograaf. Met zijn ongekende netwerk en innovatieve gebruik van kleur, stond Huf vanaf de jaren vijftig bekend als een van de belangrijkste reclame, mode en portretfotografen in Nederland.

> Lees verder

Fotografie: Viviane Sassen - PHOSPHOR: Art & Fashion

Kunst

Foam presenteert met trots het eerste grootschalige retrospectief van modefotograaf en beeldend kunstenaar Viviane Sassen in Nederland. De tentoonstelling PHOSPHOR: Art & Fashion van 21 september 2024 t/m 12 januari 2025 te zien in Foam.

> Lees verder

Winactie: Thelma

Film & TV

Thelma het filmregiedebuut van Josh Margolin, is een ontroerende actiekomedie waarin de voor een Oscar®-genomineerde filmveteraan June Squibb (Nebraska) haar eerste hoofdrol speelt en waarin baanbrekend acteur Richard Roundtree (Shaft) zijn laatste rol speelt.

> Lees verder

Muziek: Oasis - Up In The Sky (Monnow Valley Version)

Muziek

Oasis onthult de eerste muziek van de oorspronkelijke opnamesessie van hun legendarische album ‘Definitely Maybe’ in Monnow Valley. Deze lang verborgen track is opnieuw gemixt door Noel Gallagher, speciaal voor de deluxe uitgaven van het debuutalbum.

> Lees verder

Single: Bowl - Big Burden Agency

Muziek

Op 30 augustus verschijnt de EP Side A: The Rude Interruption Of Fear en daarvan zijn al twee singles verschenen. In mei was dat het hyperpersoonlijke ‘Fresh New Life’ en is nu ‘Big Burden Agency’ uitgekomen.

> Lees verder

Winactie: Fly Me To The Moon

Film & TV

Scarlett Johansson en Channing Tatum spelen de sterren van de hemel in Fly Me to the Moon, een scherpzinnig, stijlvol komisch drama dat zich afspeelt rondom NASA’s historische maanlanding.

> Lees verder

Kunst: NDSM Lusthof | Studio Ossidiana

Kunst

Maakt groen publieke ruimte betekenisvol? Met NDSM Lusthof vraagt Studio Ossidiana zich af wat een groene tuin op NDSM betekent, wanneer is een ‘publieke’ tuin toegankelijk en onder welke voorwaarden?

> Lees verder

EP: Pretty Sick - Streetwise

Muziek

Pretty Sick heeft gisteren hun nieuwe EP Streetwise uitgebracht via Dirty Hit. De band rondom frontvrouw en bassist Sabrina Fuentes heeft naam gemaakt met muziek die onder het genre alt-rock en grunge het beste valt in te schalen.

> Lees verder