Trailer: Tomb Raider

Film & TV

De trailer van Tomb Raider met Alicia Vikander als Lara Croft onder regie van Roar Uthaug. Het lot van de mensheid rust in haar handen. Vanaf 15 maart 2018 te zien in de Nederlandse bioscoop.

> Lees verder

Winactie: Victoria & Abdul

Film & TV

Vanaf 21 september brengt Universal Pictures Netherlands het waargebeurde verhaal Victoria & Abdul uit in de bioscopen. Met o.a. Judi Dench als Koningin Victoria en Ali Fazal als Abdul Karim.

> Lees verder

Trailer: Red Sparrow

Film & TV

Hier bij ZUBB de eerste trailer van de nieuwe film Red Sparrow met Jennifer Lawrence en Joel Edgerton. Geregisseerd door Francis Lawrence (I Am Legend en de Hunger Games Trilogie).

> Lees verder

EYE on ART

Film & TV

Deze maand in EYE Filmmuseum in Amsterdam een kijk op Kunst in Film en Film in Kunst. Met Filmmaker en Gouden Palm-winnaar Apichatpong Weerasethakul en Filmmaker en beeldend kunstenaar Cao Guimarães.

> Lees verder

Winactie: Mother!

Film & TV

De relatie van een koppel (Jennifer Lawrence en Javier Bardem) wordt op de proef gesteld wanneer ze onverwachts bezoek krijgen en hun rustige leven wordt verstoord. mother! is een psychologische thriller over liefde, toewijding en opoffering.

> Lees verder

Winactie: The Beguiled

Film & TV

Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt aangetroffen.

> Lees verder

Da Bounce Urban Film Festival 2017

Film & TV

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) brengt in 2017 opnieuw 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur.

> Lees verder

Winactie: Girls Trip

Film & TV

Vier goede jeugdvriendinnen zijn al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip! Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal los.

> Lees verder

Winactie: Knife in the Clear Water

Film & TV

Een prachtige, gestileerde film die zich afspeelt bij de HuiChinezen, een bevolkingsgroep die het islamitisch geloof aanhangt. Het is een poëtische film met innemende personages over het leven op het platteland, waar langzaam de stad zijn intrede doet.

> Lees verder

Winactie: Wind River

Film & TV

Een wildjager helpt beginnend FBI-agente bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn traumatische verleden.

> Lees verder

NFF nominaties 2017

Film & TV

Het Nederlands Film Festival heeft de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt in het bijzijn van filmmakers in het Ketelhuis in Amsterdam. De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 t/m vrijdag 29 september in Utrecht.

> Lees verder

Winactie: American Made

Film & TV

American Made is gebaseerd op de bizarre en waargebeurde belevenissen van Barry Seale, een ritselaar en piloot die onverwachts door de CIA gerekruteerd wordt om één van de grootste geheime operaties in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

> Lees verder