Recensie: The Tobacconist

Film & TV

Een leuke film over het lief en leed van een tiener tegen de achtergrond van het opkomende fascisme in Oostenrijk. Met als interessante bijkomstigheid de relatie tussen de tiener en de wereldberoemde Joodse neuroloog Sigmund Freud.

> Lees verder

Winactie: The Tobacconist

Film & TV

De zeventienjarige Franz reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee.

> Lees verder

Trailer: The Tobacconist

Film & TV

De zeventienjarige Franz reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee.

> Lees verder

Trailer: Words on Bathroom Walls

Film & TV

De film gaat over Adam, die tijdens high school verliefd wordt op een meisje. Op dat moment krijgt hij ook de diagnose schizofrenie en dit probeert hij angstvallig geheim te houden. De film is vanaf 29 oktober in de bioscoop te zien.

> Lees verder

Trailer: White Riot

Film & TV

Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punkbands de grootste antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren.

> Lees verder

Winactie: Mafia Inc.

Film & TV

De roekeloze Vince wil graag indruk maken op de godfather en zo hoger op de ladder komen. Zonder dat de Paternò’s het weten, zet hij een grote operatie op touw. Met succes: na afloop krijgt hij promotie.

> Lees verder

Winactie: The Lodge

Film & TV

The Lodge wordt tot leven gebracht door de makers van ‘Goodnight Mommy’ , de alarmerende Oostenrijkse horrorfilm waarbij het publiek in zijn stoel flauwviel en uitgroeide tot een zenuwslopende nachtmerrie.

> Lees verder

Trailer: Death on the Nile

Film & TV

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoreuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden.

> Lees verder

Trailer: A Girl Missing

Film & TV

Op kalme wijze onthult regisseur Kôji Fukada in A Girl Missing de invloed van de media op een gemeenschap en op het individu, maar ook de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Mariko Tsutsui.

> Lees verder

Trailer: One Man and His Shoes

Film & TV

One Man and His Shoes is een meeslepende docu over de populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketing een miljardenomzet bereikte.

> Lees verder

Trailer: Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Film & TV

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

> Lees verder

Trailer: Judas and the Black Messiah

Film & TV

Black Panther Party-leider Fred Hampton werd op 21-jarige leeftijd vermoord door de FBI. Zij dwongen de kleine crimineel William O’Neal hen te helpen om Hampton en de Black Panthers het zwijgen op te leggen.

> Lees verder