Recensie: The Mole Agent

8 december 2020, 08:00 | Jeroen

Het is een komedie, vormgegeven door gonzo tactiek. Cast een acteur om te infiltreren in een bejaardencentrum, de overige bewoners weten van niks, gooi er wat komische en pijnlijke situaties overheen en je hebt The Mole Agent.

Synopsis

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol na een castingsessie bij privédetective Romulo die een geloofwaardige mol nodig heeft om in een bejaardentehuis te infiltreren. Romulo’s cliënt, een bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er echt aan de hand is.

Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, krijgt hij een band met diverse bewoners van het bejaardentehuis en beseft hij dat de waarheid onder de oppervlakte niet is wat men vermoedde.

Je voelt het

Het was een ‘The Office, BBC2 versie, ervaring’. Je kijkt en verwacht een film, geen documentaire of real-life soap. Terwijl je kijkt lijkt het toch meer op een docu dan speelfilm. De manier van filmen en het ‘acteer-werk’ lijken in ieder geval niet gespeeld. Dan komt de twijfel. Je voelt de emoties van wat er gebeurd en weet niet of het echt of nep is. Het knappe hiervan is dat het niet uitmaakt. Je voelt het. Een aparte ervaring die daardoor alleen al een aanrader is.

The Mole Agent is een productie van Micromundo Producciones; Volya Films is de Nederlandse coproducent. De film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

The Mole Agent [NL TRAILER] from Cinema Delicatessen on Vimeo.Share |

Gerelateerde artikelen