Nieuw Album: Perel - Hermetica

Muziek

Op haar debuut-LP Hermetica neemt de Duitse producer Perel de luisteraar mee de diepte in, omringt door mysterie legt zij alles uit. Met de negen nummers deelt ze een opvallende combinatie van house-, new wave- en krautmotieven die samensmelten tot een uniek geluid.

> Lees verder

Skooltainer namen bekend

Muziek

Na een selectieronde zijn door de organisatie van THE LIFE I LIVE zeven talentvolle acts uitgekozen om op te treden in de Skooltainer tijdens THE LIFE I LIVE. De bandjes zijn op woensdag 18 april in het Paardcafé al te bewonderen tijdens hun try-out optreden.

> Lees verder

Nieuw album: Beach House - 7

Muziek

Beach House bracht in 2017 B-sides en Rarities uit, die als een schoonmaak van de planken dienden om zo een nieuw creatief proces te starten. Nu verschijnt op 11 mei hun zevende studioalbum 7. Luister hier bij ZUBB de single Dive.

> Lees verder

Funk band Power to the Pipo debuteert met grote namen in de Melkweg

Muziek

Op 16 mei brengt Power to the Pipo het debut album ‘Leipe Shit’ uit… in de vorm van een eigen rock opera in de Melkweg genaamd Groove Circus. Als voorafje van debut album ‘Leipe Shit’ brengt de band op 15 maart de single en videoclip ‘Loempia’ uit.

> Lees verder

Single: Jett Rebel - Amy

Muziek

Na een jaar met diverse tournees in het buitenland geeft een herboren Jett Rebel een statement af met zijn nieuwe single Amy. De single is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Bekijk hier bij ZUBB de videoclip die geheel door Jett Rebel zelf is gemaakt.

> Lees verder

Theresa Wayman van Warpaint komt met debuutplaat

Muziek

Onder de artiestennaam TT zal Theresa Wayman, zangeres en gitariste bij Warpaint, haar debuutplaat LoveLaws uitbrengen op 18 mei. Check onderaan de eerste track Love Leaks. Warpaint speelt deze zomer o.a. op het Best Kept Secret Festival.

> Lees verder

BKS18: Slowdive, JOHAN en Mogwai

Muziek

Slowdive, JOHAN en Mogwai zijn toegevoegd aan de line-up van Best Kept Secret, samen met nog 24 andere acts. Eerder werden headliners Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem en vele andere artiesten bekend gemaakt.

> Lees verder

DGTL AMS 2018 - zero food waste

Muziek

Het duurzame festival, DGTL, heeft al grote sprongen gemaakt om hun missie – het eerste zero-waste, circulaire festival te worden in 2020 – te volbrengen. Aankomende editie gaan ze nog een stukje verder en komt er een volledig circulaire foodcourt.

> Lees verder

Dag van de Nederlandse Dance

Muziek

Om het nationale en internationale succes van de Nederlandse dance muziek te vieren en eren, gaat vanaf dit jaar de eerste zaterdag van juni de boeken in als de ‘Dag van de Nederlandse Dance’.

> Lees verder

Live At presents: Venice

Muziek

Venice is de nieuwste toevoeging in de lijst namen voor Live At, een serie openluchtconcerten tijdens de zomerzondagen in het Amsterdamse Bostheater. De Amerikaanse band is op zondag 15 juli te zien bij deze zesde editie van Live At.

> Lees verder

Single: Maaike Ouboter - Vanaf Nu

Muziek

Vrijdag bracht Maaike Ouboter haar nieuwe single uit: Vanaf Nu. De track staat op haar tweede album Vanaf Nu Is Het Van Jou, dat op 11 mei verschijnt. Het album werd geproduceerd door Dries Bijlsma, de muzikale rechterhand van rapper Typhoon.

> Lees verder

Nieuw album: Natalie Prass - The Future an The Past

Muziek

The Future an The Past een momentopname van een muzikant in een staat van persoonlijke herontdekking en vrouwelijkheid. Een feestelijke en uitdagende plaat met diepe, dansbare grooves die glinsteren met 80’s pop en 90’s R&B naast georkestreerde ballads.

> Lees verder