Luuk van Dijk pioniert met virtuele DJ-set in Hotel Hideaway

Muziek

De Amsterdamse DJ en producer Luuk van Dijk is ‘s werelds eerste DJ die aanstaande vrijdag 26 februari om 17.00 uur een live-set gaat draaien in Hotel Hideaway, de virtuele hangout van de makers van Habbo Hotel.

> Lees verder

EP: Jaimee Harris - The Congress House Sessions

Muziek

In samenwerking met M.A.R.S Label Group USA zal Jaimee Harris op 5 maart 2021 haar EP The Congress House Sessions uitbrengen. Luister hier op ZUBB het prachtige nummer Snow White Knuckles.

> Lees verder

Video: Blackbriar - The Séance

Muziek

De symfonische gothic rockband Blackbriar (NL) heeft de eerste single-video getiteld The Séance uitgebracht, afkomstig van het langverwachte debuutalbum The Cause of Shipwreck dat op vrijdag 23 april uitkomt.

> Lees verder

Single: Matt Berninger - Let It Be

Muziek

Serpentine Prison, het veelgeprezen solodebuut van Matt Berninger (The National), was al fysiek beschikbaar als een limited-edition dubbel-lp en verschijnt volledig digitaal op 12 maart. Luister hier bij ZUBB de single Let it Be.

> Lees verder

Sngle: King Gizzard & The Lizard Wizard - Pleura

Muziek

King Gizzard & The Lizard Wizard kondigt de komst van een opvolgalbum aan. De zeskoppige band brengt tegelijkertijd een nieuwe single uit, genaamd Pleura. L.W. verschijnt op 26 februari, is vanaf nu beschikbaar voor pre-save/pre-order.

> Lees verder

Nominaties Edison Pop

Muziek

De genomineerden zijn Akwasi, André Hazes, Bilal Wahib, Boef, Davina Michelle, DI-RECT, Dinand, Eefje de Visser, Emma Heesters, Jason Waterfalls, Kevin, Lijpe, Lucas & Steve, Martin Garrix, MEROL, Miss Montreal, e.v.a.

> Lees verder

Single: George Cosby - Real Love

Muziek

De Britse George heeft één van de meest karakteristieke stemmen van dit moment. Zijn muziek doet filmisch aan en dat is precies de bedoeling. Hij trapt zijn carrière af met de ballad Real Love, waarvoor hij zich liet inspireren door de stijl van Roy Orbison.

> Lees verder

OST: Judas and the Black Messiah

Muziek

Vrijdag ging in Amerika de film Judas and the Black Messiah in première, over het leven van Black Panthers-voorzitter Fred Hampton. De soundtrack van de film kent een omvangrijke lineup: onder meer H.E.R., Nas, SiR, A$AP Rocky, Nipsey Hussle, Jay-Z.

> Lees verder

Single: Blair Jollands - Dream of You

Muziek

De nu nieuw uit te komen vierde single Dream Of You gaat vooraf aan een splinternieuw studio album HOLOGRAMS dat Blair Jollands in het voorjaar van 2021 wereldwijd zal uitbrengen. Blair is zanger, songwriter en componist.

> Lees verder

Mysteryland 2021

Muziek

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een magisch festivalterrein en kondigt de start van haar kaartverkoop aan.

> Lees verder

Pleinvrees Festival 31 juli

Muziek

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli en is hiermee eerste festival van Amsterdamse zomerkalender. De kaartverkoop start woensdag 10 februari om 12.00 uur. In verband met een beperkt aantal kaarten dit jaar kan men ‘pre-registreren’.

> Lees verder

ZUBBtipt: The Weeknd - The Highlights

Muziek

Met zijn vandaag gelanceerde project The Highlights biedt de Canadese zanger nieuwe luisteraars van zijn muziek de kans om, door middel van achttien van zijn favoriete nummers, een breed beeld te krijgen van zijn carrière tot nu toe.

> Lees verder