Video: Ultraísta - Tin King

Muziek

Sporadische improvisatiesessies hebben de basis gevormd voor het aankomende album. Sister heeft iets filmisch en buitenaards en laat zich niet in een hokje plaatsen. Deze week delen ze de clip van hun nieuwste single Tin King met ons.

> Lees verder

Nieuw album: Nightwish - HUMAN. :II: NATURE.

Muziek

Op vrijdag 10 april 2020 brengt de internationale symfonische metalband Nightwish zijn nieuwe album uit, getiteld HUMAN. :II: NATURE. Het is een dubbelalbum met op disc 1 negen songs, en op disc 2 een lang nummer, verdeeld in acht hoofdstukken.

> Lees verder

Single: Bobbi - L'homme de fer

Muziek

Franstalige Bobbi lanceert 3e single & videoclip L’Homme de Fer. De release wordt op 18-1 gevierd met een showcase in de Martinus Brouwerij tijdens ESNS. De song is een ode aan haar ex Mishael Abia Lopes Cardozo.

> Lees verder

Nieuw album: Rejoicer - Spiritual Sleeze

Muziek

Raw Tapes oprichter en de in Tel Aviv wonende producer Rejoicer kondigt een nieuw album aan. Voor dit album heeft Rejoicer zich door een breder scala aan invloeden laten inspireren dan ooit te voren; van Sun Ra en Aphex Twin; Steve Reich en Dabrye.

> Lees verder

Single: Walden - Feels Like Home

Muziek

Op 10 jan brachten de jonge honden van indie band Walden hun derde single van het debuut album uit: Feels Like Home. Komend uit het niets verraste het jonge Walden in de zomer van 2018 met een onverwachte show op Pinkpop.

> Lees verder

Nieuw album: Other Lives - For Their Love

Muziek

Somber, vrolijk, opwindend en bevrijdend tegelijk weet Other Lives je het gevoel te geven alsof jij zelf tussen de Amerikaanse prairies waant. For Their Love is vanaf 24 april overal te beluisteren.

> Lees verder

Nieuw album: Nathaniel Rateliff - And It's Still Alright

Muziek

Ruim zeven jaar na zijn laatste soloalbum komt Nathaniel Rateliff terug met And It’s Still Alright, een nieuwe plaat die zal verschijnen op 14 februari 2020. Beluister hier bij ZUBB de gelijknamige single And It’s Still Alright.

> Lees verder

EP: Scarlet Rose

Muziek

De indiepop band Scarlet Rose brengt op 7 februari de single The Pose en daarmee hun eerste EP uit genaamd Los Angeles. Vanaf 7 februari zal de band veelvuldig te zien zijn in Nederland. Onder andere in de Tavenu, Waalwijk en ‘t Oude Pothuys te Utrecht.

> Lees verder

Q-Factory: Albert Hammond

Muziek

Op zondag 28 juni komt Albert Hammond met zijn Songbook Tour naar Q-Factory in Amsterdam. Al vijf decennia op rij scoort Hammond wereldwijd grote hits, zoals klassiekers ‘I’m A Train’ en ‘It Never Rains In Southern California’.

> Lees verder

Single: ALANIS MORISSETTE – REASONS I DRINK

Muziek

olgend jaar, precies 25 jaar na haar wereldwijde doorbraak met het album Jagged Little Pill, verschijnt Alanis Morissette’s nieuwe album Such Pretty Forks In The Road. Bovendien verscheen haar nieuwe single Reasons I Drink.

> Lees verder

EP: SpaceAgePoetry - Een dichter op de dansvloer

Muziek

Spoken word is het best te beschrijven als ritmische poëzie met een performance-element. Justin Samgar is sinds 2009 actief in deze scéne. Op 11 december verschijnt de nieuwe EP van SpaceAgePoetry.

> Lees verder

Nominaties Edison Pop 2020

Muziek

De nominaties voor Edison Pop 2020 nl zijn bekend. De genomineerden zijn Armin van Buuren, Bizzey, Danny Vera, De Staat, DI-RECT, Duncan Laurence, Frank van Etten, Henkie T, Ilse DeLange, Josylvio, Kensington, Krezip, Maan en Marco Borsato.

> Lees verder