Single: Tame Impala - Patience

Muziek

Het is de eerste nieuwe muziek die Kevin Parker uitbrengt sinds Currents, het wereldwijde succesalbum uit 2015. Patience is een mix van 70s disco en 90s house: elegante piano voortgedreven door discodrums en Parkers herkenbare vocals.

> Lees verder

Nieuw album: Joep Beving - Henosis

Muziek

Zijn derde album, Henosis, verschijnt op 5 april en is de laatste in een trilogie. Hij werkte hiervoor samen met de strijkers van het Cello Octet Amsterdam, het koor Capella Amsterdam en Maarten Vos op synthesizer.

> Lees verder

Keane live op het strand van Scheveningen

Muziek

De touragenda van de Engelse band begint zich langzaam maar zeker te vullen, terwijl de band in de studio zit. Voor Nederland hebben ze gekozen voor het strand van Scheveningen tijdens Live On The Beach, op een septemberavond.

> Lees verder

Rüfüs Du Sol live tijdens ADE

Muziek

Rüfüs Du Sol verbindt met hun meeslepende en melodische geluid de twee werelden van live performance en elektronische muziek. De indie dance trio uit Australië laat over de hele wereld het publiek uit hun dak gaan.

> Lees verder

Nieuw Album: Dylan LeBlanc - Renegade

Muziek

Op 7 juni released LeBlanc in samenwerking met Grammy Award winnende producer Dave Cobb zijn vierde album Renegade. Ook is Renegade de eerste single, die je alvast kunt beluisteren.

> Lees verder

EP: Louis Cole - Live Sesh and Xtra Songs

Muziek

Op 5 april verschijnt de EP Live Sesh and Xtra Songs van Louis Cole, bestaande uit zes nieuwe songs en drie live-sessies die thuis opgenomen zijn met een grote big band (check de retro videoclip van eerste track Doing the Things).

> Lees verder

Nieuw album: Joan As Policewoman - JOANTHOLOGY

Muziek

Joan As Police Woman vat de eerste vijftien jaar van haar carrière als soulvolle singer-songwriter samen in JOANTHOLOGY. Op 24 mei is de reis over de jaren van Joan te beluisteren.

> Lees verder

Video: Waltzburg - Gotor

Muziek

Na de release van debuut EP Latest News met onder andere de succesvolle single Neon, komt Waltzburg nu met een nieuwe single Gotor met bijhorende eigenzinnige video. Gotor zit vol tegenstrijdigheden. Het gaat over het dode spoor waarop een relatie kan zitten.

> Lees verder

Donna Blue kondigt nieuwe 7 inch aan

Muziek

Op 25 april, een week voordat de nieuwe 7 inch uit moet komen, organiseert de band een eigen avond in Cinetol, Amsterdam. De avond heet ‘An Evening With Donna Blue’ en ze nodigde hun vrienden van Dingbat Superminx (USA) en Someone (NL) uit.

> Lees verder

EP: Sam & Julia - So Far, So Good

Muziek

Na drie jaar samen schrijven, spelen, zoeken en vinden is er nu debuut EP So Far, So Good waar Sam & Julia heel erg trots op zijn. Op 19 april vieren ze een feestje ter ere van de EP in de Cinetol in Amsterdam.

> Lees verder

EP: Belle and The Beats - Qetesh

Muziek

Het Amsterdamse Belle and The Beats released op 8 maart de eerste single en titeltrack van de nieuwe concept EP Qetesh. Qetesh is in de Egyptische mythologie de godin van de liefde, schoonheid en seksualiteit.

> Lees verder

Eerste namen The Life I Live

Muziek

Haags festival op Koningsnacht en Koningsdag bevestigt komst van Klangstof, De Likt, Son Mieux, Sef, Thijs Boontjes, Bokoesam, Donnie en vele anderen. Het gratis toegankelijke festival THE LIFE I LIVE vindt dit jaar plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 april in Den Haag.

> Lees verder