Concert: The Tower Tapes

Muziek

Sony Music presenteert The Tower Tapes: een serie intieme showcases met internationale en lokale artiesten, opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam. De eerste showcase, met Nothing But Thieves, is nu te zien op YouTube.

> Lees verder

Dance: Tinlicker opent ADE met Metropole Orkest

Muziek

Traditie getrouw zal het Metropole Orkest ADE openen en dit keer zal dat samen met Tinlicker zijn. Het concert in de Melkweg met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van ADE.

> Lees verder

Nieuw album: Henge - Alpha Test 4

Muziek

HENGE (UK) is een groep van vier buitenaardse wezens onder aanvoering van de innemende frontman Zpor. Op 26 mei lanceren ze hun nieuwe album Alpha Test 4. De recent uitgebrachte videoclip Get A Wriggle On was al een voorproefje.

> Lees verder

Single: Roofman - Black Woodpecker

Muziek

Black Woodpecker is het vervolg op het debuutalbum Still The Mess I Was, dat 24 februari dit jaar verscheen. Roofman is het alias van songwriter Thijs van der Meulen. Deze zomer gaat Roofman solo op tour in Duitsland voor een een reeks intieme shows.

> Lees verder

Festival: Vestrock 2023

Muziek

Met nog 3 weken te gaan tot de 12e editie van VESTROCK (op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni a.s. in Hulst) is de definitieve line-up nu écht compleet dankzij de toevoeging van een aantal nieuwe acts op de vijf podia die VESTROCK dit jaar rijk is.

> Lees verder

Concert: Bruce Springsteen and The E Street Band

Muziek

Het was vorige week groot nieuws: de eerste Europese show van Bruce Springsteen and The E Street Band in zeven jaar tijd. De kick-off van zijn wereldtournee begon eerder dit jaar al in de V.S. met de eerste show op 1 februari in Tampa.

> Lees verder

Single: De Jeugd van Tegenwoordig - Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage)

Muziek

De Jeugd van Tegenwoordig: “Het is inmiddels alweer vijf jaar sinds het laatste album van de Jeugd. En wat een gezeik en gedoe is er (geweest), grote grutjes. Maar er is ook leuk nieuws. De Jeugd is terug.

> Lees verder

Single: Melanie Ryan - Rosewild

Muziek

De nieuwe single Rosewild is verschenen van singer-songwriter Melanie Ryan. Het is alweer de vierde single van haar aanstaande ep Girl From ’99 en Melanie hoopt hiermee anderen te kunnen inspireren.

> Lees verder

Nieuw album: Rebelstar - The Black Widow Anthems

Muziek

Rebelstar is terug met The Black Widow Anthems. Met dit nieuwe album bewijst Rebelstar wederom tot de top van de hard- en heavy rock scene te behoren. De nummers op het album voeren je langs de diepe dalen en grote hoogtes.

> Lees verder

Single: Wolf & Moon - To The Maybes

Muziek

Na de single To A Nova Star vorige maand, komt Wolf & Moon terug met de nieuwe single To The Maybes. Het nummer is opgedragen aan alle dingen die we in het leven hadden kunnen doen, maar niet hebben gedaan.

> Lees verder

Video: Nothing But Thieves - Welcome to the DCC

Muziek

Het nieuwe album van Nothing But Thieves heet Dead Club City en verschijnt op 7 juli. Dat kondigde de Britse band deze week aan. Welcome To The DCC is de eerste single van het album. Dead Club City is de opvolger van Moral Panic uit 2020.

> Lees verder

Nieuw album: White Stripes - Elephant

Muziek

The White Stripes vieren de twintigste verjaardag van hun album Elephant met twee jubileumedities van de plaat. Op 31 maart verschijnt Elephant (Deluxe), met daarop naast de originele, geremasterde tracks, 27 live tracks van een show uit 2003.

> Lees verder