Video: Underworld - Denver Luna

Muziek

Naast een druk tourschema heeft Underworld de kans gepakt om zich weer te kunnen focussen op hun creativiteit in de studio. Denver luna (acapella) wijkt af van hun bekende geluid en geeft een intiem kijkje in Karl’s geest.

> Lees verder

Concert: Black Pumas @ AFAS Live

Muziek

Na een uitverkocht en onvergetelijk optreden in 2022, komen de Black Pumas terug naar Nederland, namelijk op 17 maart 2024 in AFAS Live te Amsterdam. De Grammy-genomineerde band komt eind oktober met een nieuw album.

> Lees verder

Video: Blink 182 - One More Time

Muziek

One More Time is het langverwachte nieuwe album van blink-182, weer in de iconische line-up van de groep: Mark Hoppus, Tom DeLonge en Travis Barker. Zondag 8 Oktober staat Blink-182 in de Ziggo Dome in Amsterdam.

> Lees verder

Concert: 10 jaar Club Gewalt

Muziek

Bij 10 Year Anniversary, in regie van performance-kunstenaar Khadija El Kharraz Alami, verandert een beschaafde kringverjaardag voor de ogen van het publiek tot een conflictueus ritueel waarin de performers elkaar soms letterlijk in de haren vliegen.

> Lees verder

Concert: The 1975 @ AFAS Live

Muziek

Muziekliefhebbers in Nederland kunnen zich verheugen op een langverwachte terugkeer van de Britse alternatieve-rockband The 1975, die op 2 maart 2024 een rentree maken in AFAS Live te Amsterdam.

> Lees verder

Festival: DGTL @ ADE

Muziek

Van 19 tot en met 22 oktober vormt de NDSM-loods weer het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over zes shows genieten zo’n 30.000 bezoekers vier dagen lang van een grootse line-up aan DJ’s en live acts.

> Lees verder

Nieuw album: Isreal Nash - Ozarker

Muziek

Ozarker is een ode aan de roots van Israel Nash. Maar het is meer dan dat, het is een meditatie over liefde en familie, over de schoonheid en de pijn die we doorgeven door de generaties heen over de banden die ons binden in goede en slechte tijden.

> Lees verder

Video: Inhalo - Pretenders

Muziek

Inhalo, de eerst getekende band op Construction Records, is een opkomende band die de progscene verovert na de release van hun debuutalbum Sever in 2022. Inhalo brengt hun nieuwe 10-inch ‘Live At Wisseloord Studio’ uit, waaronder de eerste single Pretenders.

> Lees verder

Festival: Wild Rooster

Muziek

De cowboyhoeden mogen weer uit het vet voor de 14de editie van Wild Rooster: het gratis Haagse rootsmuziekfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock-’n-roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was.

> Lees verder

Concert: Underworld

Muziek

Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2024 neemt het iconische Britse tweetal Underworld twee dagen de Gashouder in Amsterdam over voor Underworld Live At Gashouder. De ticketverkoop voor beide data start op vrijdag 25 augustus om 12:00.

> Lees verder

Festival: STRAF_WERK

Muziek

STRAF_WERK, het house en techno festival, keert aanstaande zaterdag 19 augustus terug naar het Amsterdamse Havenpark. met een mix van (lokaal) opkomende artiesten en internationale namen, zoals The Blessed Madonna, Loco Dice en Folamour.

> Lees verder

Festival: DownTown

Muziek

Op 22 en 23 september viert Festival Downtown haar 9e editie in de binnenstad van Rotterdam. Een divers evenement dat progressieve, vernieuwende en eigenwijze muziek presenteert aan een breed publiek.

> Lees verder