Nieuw album: Eels - Earth To Dora

Muziek

Het hing al geruime tijd in de lucht met de releases van de singles ‘Baby Let’s Make It Real’ en ‘Who You Say You Are’, maar nu is het officieel: EELS komt met een nieuw album. Het nieuwe album ‘Earth To Dora’ verschijnt op 30 oktober 2020.

> Lees verder

Nieuw album: Susanna - Baudelaire & Piano

Muziek

De Noorse zangeres en componist Susanna brengt haar nieuwe album Baudelaire & Piano uit. Het is een album gemaakt in isolatie. Teruggebracht tot alleen de expressieve, soulvolle stem en het ragfijne, betoverende pianospel van Susanna.

> Lees verder

Single: RONDÉ - Get to You

Muziek

Met de vandaag verschenen single Get To You laat de hernieuwde viermansformatie vol zelfvertrouwen blijken dat de drijfveer om samen muziek te maken nog sterker is dan ooit tevoren.

> Lees verder

The Teskey Brothers in AFAS Live

Muziek

The Teskey Brothers komen terug naar Nederland. Op zaterdag 17 april 2021 komt de Australische retrosoulband naar AFAS Live. Het concert is onderdeel van de tour Feet On The Ground.

> Lees verder

Nieuw album: Luka - First Steps of Letting Go

Muziek

Het debuut album First Steps Of Letting Go van Luka komt op vrijdag 9 oktober uit. Wie de carrière van Lisa Lukaszczyk (Luka) bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij zo’n authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is.

> Lees verder

Nieuw Album: Ben Harper - Winter Is For Lovers

Muziek

Ben Harper’s nieuwe lap steel gitaar album Winter Is For Lovers is samenvatting van zijn muzikale carrière. De solo-opname, met alleen Harper en zijn Monteleone lap steel gitaar, bestaat uit 15 tracks met originele instrumentale composities.

> Lees verder

Video: Blair Jollands - Atoms

Muziek

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. De tweede single Atoms gaat vooraf aan een studio album dat Blair Jollands in het najaar van 2020 zal uitbrengen.

> Lees verder

Single: Meis - Veel

Muziek

Vorige week verscheen de nieuwe single ‘Veel’. Een nummer over de overeenkomst tussen de mannen in haar leven en de aantrekkingskracht van mensen die niet te lezen zijn. ‘Veel’ is het derde nummer dat ze uitbrengt.

> Lees verder

Single: The Wailers - Philosophy of Life

Muziek

De legendarische band The Wailers brengt hun nieuwe single Philosophy of Life uit. De single is afkomstig van het ook vandaag verschenen nieuwe album One World. Maar liefst 25 jaar geleden verscheen er voor het laatst een studioalbum van The Wailers.

> Lees verder

Video: James Vincent McMorrow - I Should Go

Muziek

I Should Go is de prachtige nieuwe single van James Vincent McMorrow. De carrière van deze veelzijdige singer-songwriter is behoorlijk indrukwekkend. In mei bracht McMorrow zijn vorige single Headlights uit, in de aanloop naar zijn aankomende vijfde studioalbum.

> Lees verder

Indian Askin & 3000 Pieces in het Torckpark

Muziek

De hele maand augustus is het al feest in het Torckpark. En dat zal 28 augustus niet anders zijn als Popupop de enige ‘double bill’ van de Culturele Zomer presenteert met Indian Askin en 3000 Pieces.

> Lees verder

Lowlands Free: United

Muziek

Lowlands, NPO 3FM, en VPRO 3voor12 ontketenen op 21 + 22 + 23 augustus 2020 de potentieel allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united.Vandaag worden het programma en blokkenschema van de voor iedereen gratis toegankelijke streams bekendgemaakt.

> Lees verder