The 1975 naar Ziggo Dome

Muziek

The 1975 komt terug naar Nederland. Op dinsdag 17 maart 2020 staat de band met hun grootste indoor show tot nu toe in de Ziggo Dome. Het optreden is onderdeel van de Europese tour waarmee de band het nieuwe album Notes on a Conditional Form presenteert.

> Lees verder

Q-FACTORY lanceert 'Factory of Dance'

Muziek

Q-Factory lanceert de ‘Factory Of Dance’! Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober ontvangt Q de allergrootste EDM DJ’s ter wereld. Dag en nacht ben je in Q-Factory op het juiste adres voor alles op het gebied van dance muziek en entertainment.

> Lees verder

Crossing Border 2019

Muziek

Het programma van Crossing Border is bijna compleet. Check de website voor het volledige programma. O.a. Kate Tempest, Hilary Mantel, Thurston Moore en Robert Harris komen naar Crossing Border.

> Lees verder

Nieuw album: The S.L.P. - The S.L.P.

Muziek

The S.L.P. is het eerste soloalbum van Kasabian-gitarist Serge Pizzorno. Zijn gloednieuwe solowerk lijkt in niets op wat Kasabian maakt. Van hiphopbeats via psychedelische funk naar new wave, met rijke melodieën en euforische klanken.

> Lees verder

Nieuw album: Tool - Fear Inoculum

Muziek

Na dertien jaar van hopen, bidden en speculeren is de langverwachte opvolger van 10,000 Days eindelijk een feit. Fear Inoculum, zoals het album heet, was al dat wachten meer dan waard. Fear Inoculum verschijnt digitaal en als Limited Edition-box.

> Lees verder

Slipknot in de Ziggo Dome

Muziek

De nieuwe plaat We Are Not Your Kind wordt als één van de beste tot nu toe genoemd, geprezen om de experimentele aanpak van de band. Slipknot’s Magnum Opus, waar de vraag nog luidt of de Ziggo Dome metal van dit kaliber kan weerstaan.

> Lees verder

Single: St. Solaire - Home

Muziek

Na een intensieve periode van schrijven, opnemen en mixen is de band klaar voor het volgende avontuur. In navolging hiervan bracht St. Solaire op vrijdag 23 augustus bracht de eerste single Home van het debuutalbum uit. De band is o.a. te zien in de Zwarte Ruiter in Den Haag.

> Lees verder

Recensie: Once in a Blue Moon

Muziek

Wat een heerlijk dag weer in het Amsterdamse Bos bij het Once in a Blue Moon festival. De organisatie heeft het dit jaar weer een stapje gezet naar een volwaardig jaarlijks terugkerend festival. Wij deden verslag.

> Lees verder

Nieuw album: VanWyck - Molten Rock

Muziek

Molten Rock, het tweede album van de singer-songwriter VanWyck zal op 15 november verschijnen op Concerto Records. De eerste single van dat album, Supermarket Line is vandaag verschenen.

> Lees verder

Once In A Blue Moon preview

Muziek

Vandaag is het zover het Once in a Blue Moon festival in het Amsterdamse Bos. Na een herrlijke eerste editie is het nu zaak voor het festival om zich te vestigen als een jaarlijks terugkerend fenomeem. Hierbij een paar optredens die je niet mag missen.

> Lees verder

Nieuw album: Dog In The Snow - Vanishing Lands

Muziek

In drie achtereenvolgende weken schreef Dog In The Snow, acht liedjes die je 15 november op Vanishing Lands vindt. De eerste single Dark kwam deze week al uit en geven een impressie van wat er te verwachten valt van het album.

> Lees verder

Nieuw album: Raphael Saadiq - Jimmy Lee

Muziek

Raphael Saadiq brengt na acht jaar weer een album uit: Jimmy Lee. Het album van de Grammy Award-winnende zanger, songwriter en producer verschijnt op 23 augustus. Hij treed in Nederland op in Doornroosje, de Rotterdamse Schouwburg en Paradiso.

> Lees verder