Nieuw album: Barbara Pravi - La Pieva (Chez Moi)

Muziek

De Franse zomer komt naar ons: Barbara Pravi kondigt haar nieuwe album La Pieva aan. Vorige week bracht ze de single La Pieva (Chez moi) uit. In januari en februari 2025 zal ze met dertien shows door Nederland touren.

> Lees verder

Festival: Wilde Weide

Muziek

Wilde Weide festival heeft de laatste toevoegingen aan hun line-up bekendgemaakt voor de allereerste editie. Een opvallende naam is Bas Bron, bekend als producer van de Jeugd van Tegenwoordig.

> Lees verder

Nieuw album: Lady Blackbird - Slang Spirituals

Muziek

Lady Blackbird maakt een welkome terugkeer met haar gloednieuwe studioalbum Slang Spirituals. Het eerste voorproefje van de plaat verschijnt met het krachtige, aanstekelijke anthem in wording Reborn.

> Lees verder

Concert Snow Patrol @ Ziggo Dome

Muziek

Op zaterdag 8 februari 2025 komt de Britse alternatieve rockband Snow Patrol naar Ziggo Dome in Amsterdam. De show is ter ere van aanstaand album The Forest Is The Path. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 7 juni om 10:00.

> Lees verder

Nieuw Album: Itches - Two Flies In One Clap

Muziek

Itches ontwaakte in 2020 uit een cryogene slaapverlamming om de wereld te verblijden met hun ‘Carapunk’. Op 23 augustus verschijnt de debuutplaat van Itches, Two Flies In One Clap. Bijna alle nummers van de plaat zijn tijdens de lockdown geschreven.

> Lees verder

Single: Bowl - Fresh New Life

Muziek

Op 30 augustus komt de Utrechtse postpunk band Bowl met het eerste deel van hun nieuwe concept album The Rude Interruption of Fear. De nieuwe single Fresh New Life is nu uit. Check ook de live shows de komende maanden.

> Lees verder

Video: Lava La Rue - Lovebites

Muziek

De Londonse Lava La Rue heeft haar derde single Lovebites uitgebracht. De single is naar eigen zeggen een gay love anthem.Het soort nummer wat ze zelf graag had willen horen toen ze nog jonger was en zoekende naar haarzelf.

> Lees verder

Single: Been Stellar - Pumpkin

Muziek

New Yorkse band Been Stellar heeft de single Pumpkin gereleased. Dit is de laatste single die uitkwam voordat hun debuutalbum Scream from New York, NY op 21 juni uitkomt. De band laat met hun debuutalbum zien dat ze klaar zijn voor het grote publiek.

> Lees verder

Video: Walt Disco - Come Undone

Muziek

De Schotse new-wave/glamrock band Walt Disco brengt op 14 juni hun 2e studio-album The Warping uit. Er zijn al 3 singles verschenen als opwarmer voor de nieuwe langspeler, namelijk Pearl, You Make Me Feel So Dumb en Jocelyn. Eerder deze week kwam de 4e single Come Undone uit.

> Lees verder

Single: Charlotte Wessels - The Exorcism

Muziek

De Nederlandse singer-songwriter Charlotte Wessels heeft haar nieuwe studioalbum The Obsession aangekondigd. Tegelijk verscheen ook de eerste single The Exorcism als voorproefje van wat men op het album kan verwachten.

> Lees verder

Video: Powerwolf - 1589

Muziek

Met het aankomende studio-album ‘Wake Up The Wicked’, dat op vrijdag 26 juli a.s. via Napalm Records zal verschijnen, treedt de Duitse metalband Powerwolf definitief toe tot de absolute top van de internationale metal eredivisie. Bekijk nu de video voor de single 1589.

> Lees verder

Single: Eefje de Visser - Uit het Oog

Muziek

Op 24 mei opent in Utrecht het nieuwe kunstdoolhof Doloris Anoma Maze. Eefje de Visser maakte zowel de soundtrack Uit Het Oog als een belevingsruimte voor het vernieuwende concept. Uit Het Oog is na Heimwee en Vlammen de derde single van Eefjes nieuwe studioalbum.

> Lees verder