Elvis: That's the Way it is...

Muziek

Het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970. Eenmalig in de Nederlandse bioscoop op de 85ste verjaardag van ‘The King’ op woensdag 8 januari 2020.

> Lees verder

Boek TOOL Fear Inoculum

Muziek

Op vrijdag 13 december verschijnt een exclusieve, nieuwe uitgave van Fear Inoculum, het uitverkochte vijfde album van TOOL. Deze uitgave bestaat naast de cd uit een uitgebreid boekwerk met nooit eerder vertoonde kunst.

> Lees verder

Live At: De Dijk & Joep Beving

Muziek

De reeks zomeravondconcerten in het Amsterdamse Bostheater maakt deze week bekend dat zowel De Dijk als Joep Beving – Henosis ft. Echo Collective en Maarten Vos bevestigd zijn.

> Lees verder

Nieuw album: The Script - Sunsets & Moons

Muziek

Sunsets & Moons voelt als een vervolg op hun succesvolle debuutalbum The Script, omdat beide albums zijn ontstaan in een roerige tijd: frontman Danny O’Donoghue verloor destijds zijn vader en onlangs zijn moeder. De tracks op Sunsets & Moons zijn dan ook heel persoonlijk.

> Lees verder

Fabric presents: Amelie Lens

Muziek

Amelie Lens is de vierde in de rij om een ‘Fabric presents’ mix te maken. Voor haar passeerden The Martinez Brothers, Kölsch en Bonobo al de revue. De CD en vinyl komen uit op 22 november.

> Lees verder

Nieuw album: Chromatics – Closer To Grey

Muziek

Closer To Grey is het lang verwachte vijfde studio album van de elektronica/synth band uit Portland. Het is hun eerste album na Kill For Love uit 2012, door Pitchfork op plaats 101 op best new albums of the 2010’s gezet.

> Lees verder

Nieuw album: BECK - HYPERSPACE

Muziek

Op 22 november brengt zevenvoudig Grammy-winnaar Beck zijn 14de album uit genaamd: Hyperspace. Luister hier naar de nieuwe single Uneventful Days. Hyperspace is de opvolger van Colors (2017).

> Lees verder

Video: Folvo - Wolf

Muziek

Op 4 oktober debuteerde het kersverse Folvo uit Leiden met de single & videoclip ‘Wolf’. Folvo is het kindje en de muzikale wedergeboorte van zanger en bassist Rolf Kluit. Een authentieke mix tussen Americana en 60’s Britpop, mét een knipoog.

> Lees verder

Single: Donna Blue - Desert Lake

Muziek

Vintage pop band Donna Blue komt met de nieuwe single ‘Desert Lake’. Het is de eerste nieuwe muziek na release van hun tweede 7 inch EP eerder dit jaar. Het nummer komt samen met een filmische video uit, die perfect de sfeer van het nummer vangt.

> Lees verder

Audio Obscura @ ADE 2019

Muziek

Met de aankondiging van maar liefst zes evenementen in de Loft van de A’DAM Toren maakt Audio Obscura haar volledige Amsterdam Dance Event 2019 programma compleet. Deze unieke reeks sunrise en sunset evenementen vinden plaats op 18, 19 en 20 oktober.

> Lees verder

Friendly Fires in Q-Factory

Muziek

Eindelijk is de Engelse indie-band Friendly Fires terug van weggeweest. Na het laatste album ‘Pala’ uit 2011 is zojuist de langverwachte opvolger getiteld ‘Inflorescent’ uitgekomen. Op 10 november staan ze in de Q-Factory.

> Lees verder

Single: Bobbi - Un Jour

Muziek

Bobbi is het alter ego van zangeres en model Margriet Planting. Ze maakte eerder furore als zangeres en bassiste van Zazí. Op 20-9 lanceerde ze haar 2e single Un Jour. Het is de opvolger van debuut single & videoclip Dans Mon Lit, die afgelopen zomer uit kwam.

> Lees verder