Video: CASSIUS - Rock Non Stop

Muziek

20 jaar na de release van hun debuutplaat 1999 is er deze week een gloednieuwe retro-video van Cassius, dat hun clubjaren in de verf zet. Bekijk hier Rock Non Stop, met nooit eerder vertoond beeldmateriaal dat het duo 20 jaar geleden maakte tijdens het wereldwijde touren.

> Lees verder

Video: Tycho - Pink & Blue

Muziek

Tycho is het elektronische muziekproject onder begeleiding van componist Scott Hansen. In 2016 bracht hij het album Epoch uit. Drie jaar verder in 2019 is het tijd voor nieuw werk, waarvan de eerste track Pink & Blue deze week werd uitgebracht.

> Lees verder

Nieuw album: ∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So it goes..

Muziek

New Order is de band die voortkwam uit het legendarische Joy Division, na dat frontman Ian Curtis zichzelf om het leven bracht. Gevormd in de jaren ’80, waren deze mannen invloedrijk in het integreren van post-punk in de elektronische dansmuziek.

> Lees verder

Single: Major Lazer - Can't Take It From Me

Muziek

Major Lazer is terug met de nieuwe single Can’t Take It From Me. De band rond Diplo herontdekt hiermee hun originele Caribische invloeden en met de track keert ook het Major Lazer character terug.

> Lees verder

Richie Hawtin CLOSE & Modeselektor in NDSM-loods

Muziek

Twee grote acts uit de dance scene staan tijdens de openingsdag van het Amsterdam Dance Event in de NDSM-loods. Richie Hawtin en Modeselektor geven ieder een eigen show op woensdag 16 oktober, in de NDSM-loods in Amsterdam.

> Lees verder

Mondriaan Jazz Festival 2019

Muziek

Op zaterdag 12 oktober 2019 strijkt het Mondriaan Jazz Festival opnieuw neer in Den Haag. De focus van MJAZZ 2019 ligt wederom op een internationaal kwaliteitsprogramma, met acts op het punt van hun grote doorbraak, vele debuutshows en gecureerde groepen.

> Lees verder

Rewire x Korzo 14 juni

Muziek

Internationaal festival voor avontuurlijke muziek Rewire, dat in maart voor de negende keer plaatsvond, en het Haagse Korzo Theater presenteren op 14 juni een nieuwe editie van de concertserie genaamd Rewire x Korzo.

> Lees verder

Geike in Bitterzoet

Muziek

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Op 23 mei speelt ze in Bitterzoet en ze staat dit jaar ook op Rock Werchter.

> Lees verder

Haags talent tijdens Parkpop

Muziek

Haagse cultuurinstellingen verzamelen zich om de crème de la crème van de stad te laten zien op zondag 30 juni in het Zuiderpark. Van diepe, dansbare underground naar toffe bands van morgen tot vette beats en hiphop.

> Lees verder

Nieuw album: Lukas Nelson & Promise Of The Real - Turn Of The News (Build A Garden)

Muziek

Lukas Nelson & Promise Of The Real voegen met ‘Turn Of The News (Build A Garden)’ een nieuw album toe aan hun toch al indrukwekkende palmares. Ze laten op het album invloeden van rock & roll, country, soul en folk moeiteloos samensmelten tot een uniek en eigentijds geluid.

> Lees verder

Nieuw Album: Bastille - Doom Days

Muziek

Turbulente tijden lijken prima materiaal op te leveren voor muzikanten. Bastille put er in ieder geval uit als inspiratiebron voor hun album ‘Doom Days’, dat op 14 juni uitkomt. ‘Joy’ is de tweede single van het album. Deze kwam uit op 2 mei en is hier te beluisteren.

> Lees verder

Single: Noel Gallagher’s High Flying Birds - Black Star Dancing

Muziek

In 2017 ontving ‘Who Built The Moon?’ van Noel Gallagher’s High Flying Birds lovende reacties en werd het genomineerd voor een Mercury Prize. Twee jaar later is het tijd voor nieuw werk en met die gedachte kwam deze week de eerste single ‘Black Star Dancing’ uit.

> Lees verder