Festival: Ramblin Roots

Muziek

Het jaarlijks terugkerende Americana & roots festival Ramblin Roots in TivoliVredenburg in Utrecht heeft vorige week weer nieuwe namen bekend gemaakt. Ze voegen de singer-songwriter Emma Swift met bijzonder covers van Bob Dylan.

> Lees verder

Concert: Danny Vera @ Ziggo Dome

Muziek

Veronica presents: Danny Vera terug naar Ziggo Dome op 13 oktober 2023. Zeeuwse americanaster speelt jaarlijks speciale show in grootste concertzaal van Nederland. Aanstaande donderdag gaan de tickets in de verkoop.

> Lees verder

Nieuw album: Warhaus - Ha Ha Heartbreak

Muziek

Warhaus brengt op 11 november het nieuwe album Ha Ha Heartbreak uit. De nieuwe single Desire is vanaf vandaag te beluisteren. Het is een half decennium geleden dat Warhaus plotseling onze muzikale harten veroverde.

> Lees verder

Single: Irene Hin - Rode Leren Jas

Muziek

In Rode Leren Jas blikt Irene terug op een moeilijke periode uit haar verleden. Irene: “Het nummer gaat over een kwetsbare, jonge versie van mezelf. Over de onzekerheid van een klein meisje in een nieuwe omgeving waarin ze zich niet geaccepteerd voelde.

> Lees verder

Single: Navarone - Question Why

Muziek

Volgende week begint Navarone in Oss aan hun najaarstournee, om die op 21 oktober af te sluiten in Drachten. Volgens de Nijmeegse rockband hét moment om een nieuwe track uit te brengen: Question Why.

> Lees verder

Single: BUSH - Heavy is the Ocean

Muziek

Bush brengt Heavy Is the Ocean uit, de tweede single van hun langverwachte, negende album, The Art of Survival, gepland voor 7 oktober 2022. Heavy Is The Ocean is een euforische rock song die liefde aanmoedigt.

> Lees verder

Single: King Gizzard & The Lizard Wizard - Ice V

Muziek

Vandaag is een bijzondere dag in de Gizzverse. De Australische band King Gizzard & The Lizard Wizard brengt hun single Ice V uit. Daar blijft het echter niet bij: de band deelt de album titels en release-data met ons van de drie albums.

> Lees verder

Single: Thomas Azier - Pelechian

Muziek

Thomas Azier releast zijn nieuwe single Pelechian, een primeur van zijn aankomende album dat begin 2023 zal verschijnen. Zijn nieuwe band kun je live zien tijdens een Europese tour die in oktober van start gaat.

> Lees verder

Recensie: Kensington @ Ziggodome

Muziek

De afscheidsconcerten van een van Nederlands beste rockbands van de laatste 10 jaar. Wellicht de beste band? Frontman Eloi Youssef kondigde zijn vertrek bij de band vorig jaar november aan. Het eind van de band bleek het niet te zijn, het eind van een tijdperk wel.

> Lees verder

Nieuw album: Kovacs - Child of Sin

Muziek

Kovacs heeft vrijdag haar nieuwe single Fragile uitgebracht. Daarnaast kondigt de zangeres aan dat haar nieuwe album Child of Sin op 1 januari 2023 uitkomt op haar eigen label Wolf Recordings. Dit najaar zal Kovacs in de Europese clubs en theaters te zien zijn.

> Lees verder

Nieuw album: Kensington - Greatest Hits

Muziek

In aanloop naar de concerten brengt Kensington vandaag een Greatest Hits album uit. Met maar liefst twintig nummers, waaronder ‘Streets’, ‘War’, ‘Sorry’, ‘Home Again’ en ‘Uncharted’ is het album een mooie weerspiegeling van een waanzinnige tijd vol hoogtepunten.

> Lees verder

Single: Tai Verdes - How Deep?

Muziek

De nieuwe single van Tai Verdes heet how deep? Het nummer is afkomstig van Tai’s aankomende nieuwe album HDTV, dat uitkomt op 16 september. Eerder verschenen van het album al de singles LAst dAy oN EaRTh, 3 Outfits, 100sadsongs en sheluvme.

> Lees verder