Single: Buzzard Buzzard Buzzard - Hollywood Actors

Muziek

Buzzard Buzzard Buzzard komt uit Cardiff en maakt muziek met een knipoog naar de 70s. Qua sound doen ze denken aan o.a. The Darkness, T-Rex en John Lennon. De band deelt nieuwe single Hollywood Actors en kondigt realease album ‘Non-Stop’ aan op 10 juli.

> Lees verder

Video: Joy Killed the Duke - Would You Still Like Me

Muziek

Joy Killed the Duke is een unieke sound, een stel energieke idioten, kleurrijk, gedraaid op Duitse radio bij RauteMusik Rock, op Nederlandse radio bij IndieXL en gedeeld op het Nederlandse platform LLUID, ambitieus, the next best Dutch band.

> Lees verder

DGTL organiseert Online Festival

Muziek

Om ervoor te zorgen dat DGTL-bezoekers én de mensen die achter het net visten met kaartjes het paasweekend toch in festivalstemming door kunnen komen, organiseert DGTL ’s werelds grootste online festival.

> Lees verder

Nieuw album: Laura Marling - Song For Our Daughter

Muziek

Laura Marling kondigt haar zevende studioalbum aan: Song For Our Daughter. Ze zou haar nieuwe album oorspronkelijk pas op 14 augustus uitbrengen, maar door de huidige omstandigheden besloot Marling om de (digitale) release naar voren te schuiven.

> Lees verder

Single: Absynthe Minded - Riddle Of The Sphinx

Muziek

Op het titelnummer van het nieuwe album Riddle Of The Sphinx hekelt Absynthe Minded-voorman Bert Ostyn het gebrek aan intermenselijke connectie. De strijd tussen egoïsme en altruïsme vreet aan onze innerlijke rust.

> Lees verder

Single: Annelie - Tuesday

Muziek

Pianist en componist Annelie is terug met nieuwe muziek. Haar nieuwe single Tuesday ontstond ruim een jaar geleden, toen ze van een concert op weg was naar huis. Terwijl ze alleen terug liep naar haar auto in het donker overviel haar plotseling een gevoel van kwetsbaarheid.

> Lees verder

Video: Emma Steinbakken - Let’s Blow Our Feelings Up With Dynamite

Muziek

Emma Steinbakken komt met een nieuw nummer: Let’s Blow Our Feelings Up With Dynamite. Op 4 november staat Emma Steinbakken in het voorprogramma van Astrid S in de Melkweg in Amsterdam.

> Lees verder

elrow Home Sessions

Muziek

De elrow Home Sessions powered by Desperados zorgen ervoor dat je 1.5u vanuit je eigen huis in een partywereld vol energie en epische beats ondergedompeld wordt. Dit wordt verzorgd door een mix van internationale elrow DJ’s.

> Lees verder

Single: Luka - Same Song

Muziek

Luka kondigt haar debuut album aan met release van nieuwe single Same Song. Het album First Steps of Letting Go komt uit op 4 september. Op 9 september speelt Luka haar album releaseshow in Paradiso, Amsterdam.

> Lees verder

Single: Meis - Wacht

Muziek

Meis maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze brengt haar eerste single Wacht uit.

> Lees verder

Single: Daniel Trakell - Let Me Be

Muziek

Delicaat geconstrueerde gitaarpartijen, zangerige vocalen en volwassen songteksten kenmerken Let Me Be. Het is de eerste single van het nieuwe album van Daniel Trakell dat dit najaar wordt verwacht.

> Lees verder

Metallica Mondays

Muziek

Metalfans kunnen op maandagavonden hun lol op, want Metallica begint de week goed met #MetallicaMondays op YouTube en Facebook. Morgen wordt het optreden dat ze afgelopen zomer gaven in Slane Castle, Ierland gestreamd.

> Lees verder