BKS18: Spotify festival playlist generator

Muziek

BKS introduceert in samenwerking met Spotify voor het eerst in Europa: de festival playlist generator. Op basis van de line-up van de komende editie en hun eigen luistervoorkeuren kunnen Spotify-gebruikers voor het eerst een persoonlijke festivalplaylist samenstellen.

> Lees verder

DI-RECT surprise act op Sniester

Muziek

​Nadat de Nederlandse rockband DI-RECT vorige week zelf op Facebook al aankondigde “op vrijdag 25 mei ergens in Den Haag een surprise gig te geven”, gonsde het een week lang van de speculaties.

> Lees verder

EP: Belle and The Beats - Lose Your Feathers

Muziek

Het Amsterdamse Belle and The Beats released op 25 mei hun debuut EP . Op de EP zijn onder anderen de twee singles Soldier of the Night en Deeper te vinden. De band opent het gloednieuwe showcase feestje Amsterdam Live: New Kids From the Block.

> Lees verder

Nieuw album: Paul Kalkbrenner - Parts of Life

Muziek

Paul Kalkbrenner brengt vandaag zijn langverwachte nieuwe album Parts of Life uit. Het album is het vervolg op Paul’s Back To The Future trilogie waarop hij de komst van techno in Berlijn vastlegde eind jaren 80.

> Lees verder

Single: Nielson - Vuurwerk

Muziek

Nielson heeft met de release van Diamant laten zien dat hij muzikaal een nieuwe weg is ingeslagen. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en is anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Deze lijn zet hij vandaag voort met zijn nieuwe nummer Vuurwerk.

> Lees verder

Pete Philly trapt 13 oktober Europese tour af in Melkweg

Muziek

In oktober start de op Aruba geboren artiest een korte tour door Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk, maar natuurlijk niet zonder een kick-off in Amsterdam. Op zaterdag 13 oktober 2018 presenteert Red Bull Music Pete Philly live in Melkweg

> Lees verder

Nieuw Album: Maaike Ouboter - Vanaf Nu Is Het Van Jou

Muziek

Vandaag verschijnt Vanaf Nu Is Het Van Jou, het nieuwe album van Maaike Ouboter. Een bundeling korte, persoonlijke verhalen, door Maaike verwerkt in indrukwekkende liedjes die raken. Eerder dit jaar verscheen in februari Vanaf Nu, de eerste single van het album.

> Lees verder

Nieuw album: David Eugene Edwards & Alexander Hacke - Risha

Muziek

David Eugene Edwards, zanger van 16 Horsepower en Wovenhand en Alexander Hacke, bekend van de legendarische industriële band Einstürzende Neubauten werken samen en brengen op 22 juni hun eerste album Risha uit.

> Lees verder

Nieuw Album: ÂME - Dream House

Muziek

Het Duitse duo Âme brengt op 1 juni hun langverwachte debuutalbum Dream House uit op Innervisions, het eigen label van Âme. Âme heeft er 3 jaar aan gewerkt maar nu, 15 jaar na oprichting, brengt Âme een debuutalbum uit.

> Lees verder

The Life I Live 2018

Muziek

THE LIFE I LIVE in Den Haag vond dit jaar plaats op Koningsnacht en Koningsdag. Met meer dan 60 live acts werd de Hofstad getransformeerd in een vorstelijk muziekwalhalla. THE LIFE I LIVE was geheel gratis toegankelijk.

> Lees verder

Video: Nieuwegrond - Beter Is

Muziek

Vandaag lanceert nederpop sensatie Nieuwegrond de video clip ‘Beter Is’, die volledig bestaat uit jaren 80 porno dialogen. Dialogen? Jawel! It’s the glamorous 80’s! De single was eerder al exclusief te horen op 3FM.

> Lees verder

Recensie: Ben Harper & Charlie Musselwhite in Paradiso

Muziek

Een legende in Paradiso. Dit in het jaar dat ze 50 jaar bestaan. Ben Harper heeft meerdere keren solo in Paradiso gestaan. Nu staat hij er met Charlie Musselwhite. Ze staan er naar aanleiding van het tweede album van de samenwerking No Mercy In This Land.

> Lees verder