Single: I am Oak - The Passage

Muziek

Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, brengt vandaag nieuwe single ‘The Passage’ uit. Laat jezelf meedeinen op de golven van dit nieuwe teken van leven van I Am Oak.

> Lees verder

Nieuw album: Liquid Spirits - Years

Muziek

Years is een album met een eigenzinnig karakter, een verscheidenheid van invloeden uit jazz (Weather Report), world (Milton Nascimento) en hip hop (A Tribe Called Quest, Thundercat) met indie en pop invloeden en conceptueel geïnspireerd door Miles Davis.

> Lees verder

Single: Brett Newski - Seek Asylum from Myself

Muziek

Alternatieve songwriter/illustrator/podcaster Brett Newski uit Milwaukee, USA, pakt zijn mentale gezondheid op geheel eigen wijze aan. Zo is ook terug te horen in nieuwe single Seek Asylum from Myself die vandaag verschenen is.

> Lees verder

Laatste concert Kensington

Muziek

Van Ekko tot TivoliVredenburg, van de Ziggo Dome tot Johan Cruijff ArenA: in zijn vijftienjarige bestaan groeide Kensington uit tot de grootste band van Nederland. In samenwerking met Radio 538 kondigen zij de allerlaatste concerten in deze serie aan.

> Lees verder

Khruangbin naar AFAS Live

Muziek

Khruangbin speelt op dinsdag 12 april 2022 in AFAS Live te Amsterdam. Na vele drukbezochte festivalshows en uitverkochte zalen keert het psychedelische trio uit Texas terug met hun grootste eigen show in Nederland tot nu toe.

> Lees verder

Nieuw album: Placebo - Never Let Me Go

Muziek

Placebo kondigt het nieuws aan van hun langverwachte 8e studioalbum. Negen jaar na de release van hun laatste album (Loud Like Love), is Never Let Me Go bevestigd voor release op 25 maart 2022.

> Lees verder

Nieuw album: Archive - Call To Arms & Angels

Muziek

Op 8 April, 2022 komt het nieuwe album Call To Arms & Angels van Archive uit. Het album is een ware reis. Er is vanaf het begin een donkere sfeer, die zich opbouwt met een progressief absorberend momentum.

> Lees verder

Nieuw album: Kensington - Unplugged

Muziek

Met het uitbrengen van Unplugged komt op vrijdag 26 november een lang gekoesterde wens uit van de succesvolle Nederlandse band Kensington. Die ontlading hoorde je terug in het publiek en uiteindelijk dus ook op de plaat.

> Lees verder

Festival: DGTL

Muziek

Slechts twee weken nadat hun driedaagse ADE-evenement duizenden fans naar de NDSM-loods trok, kondigt DGTL de terugkeer naar de NDSM-werf aan en wel op 16 en 17 april 2022. DGTL is klaar om een nieuwe inspirerende en innovatieve omgeving te creëren.

> Lees verder

Concert: The Opposites

Muziek

The Opposites verkochten deze week in recordtempo hun eerder aangekondigde concerten in de Gashouder uit. Wegens overweldigend enthousiasme en de grote vraag naar tickets kondigden Big2 en Willem zojuist een derde en tevens laatste show aan.

> Lees verder

Video: Someone - Empathy

Muziek

Someone heeft vandaag een videoclip uitgebracht bij de single Empathy. Empathy gaat over het gevoel te zijn afgesloten van de wereld om je heen. De video is geïnspireerd op de sculpturen van Nicolas Party in het Consortium Museum van Dijon.

> Lees verder

Concert: Ramón Valle - BOUNDLESS FORCES

Muziek

Ramón Valle staat aan de vooravond van zijn grootste muzikale avontuur ooit en slaat de handen ineen met een select aantal podia om zijn Boundless Forces te bundelen. Valle’s nieuwste project is zijn persoonlijke reis. Een ode aan de 20 jaar dat hij in Nederland woont en vanuit hier zijn muzikale carrière beweegt.

> Lees verder