Albumrecensie: Close Talker - Lens

25 april 2017, 11:04 | Jeroen

Vanaf afgelopen vrijdag, 21 april, is het derde album met de naam Lens van de Canadese indierock band Close Talker verkrijgbaar. Het drietal, bestaat uit de jeugdvrienden Will Quiring, Matthew Kopperud en Christopher Morien.

Lens is de opvolger van Timbers (2013) en Flux (2015), waar ik al enthousiast van werd. Op het laatste album laat deze jonge rockband weer dromerige indie rock horen, dat wat puntiger en energieker klinkt dan zijn voorgangers. Vooral de gitaarpartijen klinken luider en zijn meer op de voorgrond aanwezig.

De toon wordt goed gezet met de opener All of Us, heldere zang, een beat die je lichaam eventueel ook ongevraagd in beweging brengt en na een minuut valt er een snerpende gitaar in. Een ander opvallend hoogtepunt is Okay Hollywood, de band noemt het zelf “a light-hearted reality check”, zie ook de video hieronder.

Ze weten de eerste zes van de tien nummers op het album telkens weer een goede balans te vinden tussen stevige gitaren, dromerige intermezzo’s en zalvende zang, ondersteund door lekkere ritmes. De laatste vier nummer zijn wat meer ingetogen en sluiten het album op uiterst ontspannen wijze af.

Close Talker verrast niet met Lens, maar zet de lijn van het goed ontvangen Flux uit 2013 stabiel voort. Op 1 juni is Close Talker te zien in VII (Rotterdam), 2 juni in Hedon (Zwolle) en 3 juni op Vestrock (Hulst).

Je vindt het album o.a. op Spotify.Share |

Gerelateerde artikelen