Nieuw album: I am Oak - Odd Seeds

Muziek

I Am Oak brengt nieuw album Odd Seeds uit op gelimiteerd dubbel LP en cassette tape. Het album is een verzameling van 26 nieuwe en speciale versies van bestaande nummers, en een nieuwe genaamd That’s That.

> Lees verder

Single: Hydrogen Sea - These Days

Muziek

These Days is een weelderige en speelse piano trip die je langs een tuinpad leidt, waar mos, bomen, planten en liefde groeien. Het is de tweede single die Hydrogen Sea onthult van hun nieuwe EP, die eraan komt in januari.

> Lees verder

Single: Bugzy Malone - Don't Cry feat. Dermot Kennedy

Muziek

Vorige maand bracht hij de single Doe’d Up uit en op 22 januari 2021 zal zijn The Resurrection verschijnen. Met zijn nieuwe single Don’t Cry feat. Dermot Kennedy geeft hij, in aanloop naar zijn tweede studioalbum, wederom zijn visitekaartje af.

> Lees verder

Single: NAMBYAR - HOW WOULD IT FEEL

Muziek

Vandaag heeft Nambyar zijn nieuwe single How Would It Feel uitgebracht. Zanger Jesse Nambiar schreef het in februari van dit jaar, maar een aantal weken later kreeg het ineens extra betekenis.

> Lees verder

Single: A.ROSE - Sour Sweet Sad Eyes

Muziek

A.ROSE dompelt zich onder in hedendaagse rauwe electro-pop. Beïnvloed door haar eigen verbeelding, de attitude van haar voorbeelden, de underground elektronica en haar zelfbewuste songteksten, laat A.ROSE je niet stoppen met bewegen.

> Lees verder

Single: Sam de Nef - Mother

Muziek

Sam De Nefs tweede single Mother is de hommage van een jonge man aan zijn moeder, net voordat hij zijn eigen pad inslaat. Het is een melancholische terugblik op zijn jongensjaren en de relatie met zijn moeder.

> Lees verder

EP: Marble Waves

Muziek

Marble Waves is een indie-folkband uit Amsterdam en Utrecht met pop en Americana-invloeden. Het werk kenmerkt zich door dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang. Het ‘self-titled’ debuut-EP van Marble Waves bevat 6 nummers.

> Lees verder

Video: Epica - Freedom The Wolves Within

Muziek

De Nederlandse symfonische metal band Epica heeft zojuist zijn nieuwe single-video Freedom – The Wolves Within uitgebracht. Vorige maand kwam de 1e single-video Abyss Of Time uit. Beide tracks zijn afkomstig van het nieuwe studio-album Omega.

> Lees verder

EP: Bear's Den - Christmas, Hopefully

Muziek

Na de release van hun Fragments EP in september, sluit Bear’s Den het kalenderjaar af met een nieuwe plaat. Christmas, Hopefully EP verschijnt op 1 december en de gelijknamige titeltrack is nu te beluisteren.

> Lees verder

Nieuw album: Wolf & Moon - Follow the Signs

Muziek

Het nieuwe album Follow the Signs van Wolf & Moon is 20 november uitgekomen. Een ‘road-trip’ album in een ‘stay-at-home’ jaar. Het album start passend met het nummer The Road. Wolf & Moon is 14 januari te zien in Ekko in Utrecht.

> Lees verder

Remix: Matt Berninger - One More Second (Future Islands)

Muziek

Matt Berninger, frontman van The National, deelt vandaag een remix van One More Second door Future Islands. Zijn solodebuut Serpentine Prison verscheen vorige maand en werd met lovende kritieken ontvangen.

> Lees verder

Video: Walden - 5 Years

Muziek

Op 13 nov bracht de jonge honden van indie fuzz band Walden een nieuwe single & video clip van het langverwachte debuut album uit: Five Years. Het is de 4e single na de video clip Friends Are OK.

> Lees verder