Festival: THE LIFE I LIVE 2024

Muziek

THE LIFE I LIVE onderscheidt zich door een eigenzinnige programmering met veel oog voor vernieuwing en nog onontdekte pareltjes. Oók van buiten de stads- of landsgrenzen. De Haagse popsector zet zich hard in om het muzikale hart van de stad sneller te laten kloppen.

> Lees verder

Festival: Wilde Weide festival

Muziek

Wilde Weide festival vindt plaats van 5 tot en met 7 juli en richt zich op het ontdekken van nieuwe en verrassende live-acts uit zowel binnen- als buitenland. Het festival wordt georganiseerd door de makers van Wildeburg.

> Lees verder

Concert: Zoë Tauran @ AFAS Live

Muziek

Na een uitverkochte solotournee door Nederland en België, veertien shows bij De Vrienden van Amstel Live én een grote TikTokhit sluit Zoë Tauran haar jaar af met een nieuwe mijlpaal: een optreden in AFAS Live.

> Lees verder

Concert: Danny Vera @ Klokgebouw

Muziek

Op 30 november 2024 staat hij onder de naam Beggin’ For More Trouble in het Klokgebouw in Eindhoven. Het wordt een speciaal optreden, waarbij de populaire artiest in het midden van de zaal staat met het publiek om zich heen.

> Lees verder

Video: Walt Disco - Jocelyn

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco kondigde vorige maand hun 2e album The Warping aan. Eerder deze bracht de groep Jocelyn uit, een teder bijna meditatief liedje over de kindertijd, identiteit en de ouder-kindrelatie.

> Lees verder

Single: Feet - Sit Down

Muziek

De Britse indieband FEET brengt op 14 juni hun nieuwe album Make It Up uit. Verwacht stekelige gitaarlijnen, een vertederende groove en in tekstueel opzicht de messcherpe pen van frontman Haverson.

> Lees verder

Single: Sylvie Kreusch - Comic Trip

Muziek

Op haar nieuwe single Comic Trip duikt Sylvie Kreusch naar eigen zeggen in een fantasiewereld waarin alles mogelijk is, met een knipoog naar bands als The B-52’s en Stereolab. Ze werd bekend als de zangeres van Warhaus en Soldiers Heart.

> Lees verder

Nieuw album: Mount Kimbie - The Sunset Violet

Muziek

Op 5 april brengt Mount Kimbie hun langverwachte nieuwe studioalbum The Sunset Violent uit via Warp Records. Het album werd in Californië opgenomen, en in Londen afgemaakt. Luister hier de nieuwe single Fishbrain.

> Lees verder

Single: Haitus Kaiyote - Make Friends

Muziek

Haitus Kaiyote heeft de single Make Friends uitgebracht, de eerste single van hun aankomende album Love Heart Cheat Code. Het Australisch Hiatus Kaiyote maakt een mix van genres die het beste te vangen is onder jazz, funk en R&B.

> Lees verder

Single: Been Stellar - All in One

Muziek

De New Yorkse band Been Stellar laat op hun aankomende debuutalbum Scream from New York, NY een volwassen sound horen met invloeden uit shoegaze, maar dan met een rauwe en ontevreden New York sound.

> Lees verder

Concert: Dean Lewis @ Ziggo Dome

Muziek

Dean Lewis staat op 26 februari 2025 in Ziggo Dome Amsterdam. Dean Lewis brak in zijn thuisland Australië door in 2017 met zijn debuutsingle Waves. De rest van de wereld volgde toen hij zijn debuutalbum A Place We Knew uitbracht.

> Lees verder

Nieuw album: The Indien

Muziek

The Indien heeft vandaag hun debuutalbum uitgebracht. Op het album staan onder meer de singles Be Yours, Stay en Sleep When I’m With You. Op 5 april presenteert de band het album in de Paradiso Tolhuistuin.

> Lees verder