Nieuw album: Matt Simons - Identity Crisis

Muziek

Het album biedt een breed scala aan stijlen, maar hebben allemaal die fijne popgevoeligheid van Simons. Vandaag brengt Simons tevens zijn nieuwe single In Case You Missed It uit. Beluister hem hier bij ZUBB.

> Lees verder

Video: Brett Newski - Seek Asylum from Myself

Muziek

Alternatieve songwriter/illustrator/podcaster BRETT NEWSKI uit Milwaukee, USA, pakt zijn mentale gezondheid op geheel eigen wijze aan. Zo is ook terug te horen in nieuwe single Seek Asylum from Myself.

> Lees verder

Nieuw album: Graeme James - Seasons

Muziek

In 2020 begon singer-songwriter Graeme James een ambitieus project: het koesteren van elk seizoen van het jaar met een eigen muzikaal werk. Het album Seasons dat op 1 april zal uitkomen is het sluitstuk van zijn vier seizoenen project.

> Lees verder

Single: King Gizzard & The Lizard Wizard - The Dripping Tap

Muziek

Met The Dripping Tap trakteert King Gizzard & The Lizard Wizard je op een sappige 18 minuten durende krautrock/psych jam. Geen ideale radiosingle, wel een goede introductie tot hun nieuwe plaat Omnium Gatherum.

> Lees verder

Nieuw album: Donna Blue - Dark Roses

Muziek

Vintage pop band Donna Blue kondigt hun debuutalbum Dark Roses aan, dat 13 mei zal uitkomen op Snowstar Records. Met deze aankondiging brengt de band ook de tweede single van het album uit, Solitaire.

> Lees verder

Video: Iguana Death Cult - Future Monuments

Muziek

De Rotterdamse band Iguana Death Cult brengt vandaag de nieuwe single Future Monuments uit. De videoclip gaat over de drang om te transcenderen en een erfenis na te laten. Waarom worden we niet allemaal een portret?

> Lees verder

Single: Porcupine Tree - Of The New Day

Muziek

Of the New Day. Zo luidt de titel van de nieuwe single die is uitgebracht door Porcupine Tree. Het is de voorbode van het heuse nieuwe studio-album Closure/Continuation dat op vrijdag 14 juni a.s. verschijnt.

> Lees verder

Video: Marathon - The Company

Muziek

Het nummer The Company is een klaagzang over grote bedrijven met mooie promopraatjes die in de praktijk, over de rug van haar werknemers, alleen maar uit zijn op zoveel mogelijk geld verdienen.

> Lees verder

Single: Silver Lake - Under The Silver Lake

Muziek

Marleen Hoebe en Jesse Koch vormen het art pop duo Silver Lake en brengen vandaag hun eerste single Under The Silver Lake uit. Het nummer is in samenwerking met Pieter Vonk opgenomen.

> Lees verder

Single: Odesza - Better Now (feat. MARO)

Muziek

De nieuwe single van ODESZA verschijnt vandaag en heet Better Now (feat. MARO). Op het snijvlak van emotie en euforie is het de perfecte soundtrack voor de lente. De track is een samenwerking met de zangeres, producer en multi-instrumentalist MARO.

> Lees verder

Festival: Mysteryland 2022

Muziek

Mysteryland, het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld, keert terug op 26 t/m 28 aug 2022. Drie dagen kunnen festivalbezoekers zich onderdompelen in deze magische wereld om het leven te vieren.

> Lees verder

Single: Tool - Opiate²

Muziek

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat TOOL de EP Opiate uitbracht, hun eerste commerciële release. Dat viert de band op 1 maart met de release van een herziene en uitgebreide versie van de titeltrack, Opiate².

> Lees verder