Album: Robert Glasper - Fuck Yo Feelings

Muziek

Zo eigenzinnig als jazz kan zijn, zo eigenzinnig is ook Robert Glaspers interpretatie van hedendaagse jazz. Niet dwepend met het verleden, maar vooruitkijkend en vol plezier werken aan een immer ontwikkelend geluid.

> Lees verder

Video: Celeste - Stop this Flame

Muziek

Na het verschijnen van het nummer Stop This Flame van Celeste is het nu tijd voor de bijbehorende clip. Ze treedt op vrijdag 24 april op in Paradiso Noord in Amsterdam en op 25 april is ze in Rotterdam te zien in BIRD.

> Lees verder

Bob Marley's jubileumjaar met nieuwe clip Redemption Song

Muziek

Zijn muziek heeft sinds zijn overlijden de tand des tijds glansrijk doorstaan. Dit jaar zou Bob Marley vijfenzeventig zijn geworden. Ter ere hiervan de release van de animatievideo bij Redemption Song, dat veertig jaar geleden uitkwam.

> Lees verder

Winnaars Edisons Pop 2020

Muziek

Gisteravond zijn de Edisons Pop 2020 uitgereikt. Willeke Alberti kreeg een Edison voor haar gehele oeuvre. De jury van de Edison heeft grote waardering voor haar grenzeloze veelzijdigheid.

> Lees verder

Studio Festivale

Muziek

Nieuw festival Studio Festivale komt naar Landgoed Duynenwater bij Eindhoven. Brabant is vanaf deze zomer een gloednieuw festival rijker. Op 20 juni is Landgoed Duynenwater in Eersel het decor van het nieuwste festivalconcept van Apenkooi Events

> Lees verder

Eerste namen Lowlands

Muziek

Op de gloednieuwe Lowlands website vind je alle bio’s, video’s en foto’s en voor een flinke luistersessie kun je terecht op de LL20 Spotify playlist. Binnenkort worden meer acts bekendgemaakt.

> Lees verder

Volledige Line-up Kingsland Festival

Muziek

Organisatie maakt volledige line-up bekend. Afrojack, Fisher, Joris Voorn, Snelle en internationale superster Wizkid op Kingsland Festival 2020. Kaart verkoop start op 6 februari om 12:00 via de website.

> Lees verder

Single: Ella van der Woude - Sol Mineur

Muziek

Na release van vorige single Bye Bye Little House en de aankondiging van haar aankomende album Solo Piano, brengt Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist Ella van der Woude nu de nieuwe single Sol Mineur uit.

> Lees verder

Video: Admiral Freebee - No Ordinary Moments

Muziek

Bij de track, die drijft op melancholische toetsenpartijen en diepe synths, verschijnt een prachtige video van beeldend kunstenaar Rinus van de Velde. Later dit jaar brengt de Belgische Admiral Freebee zijn nieuwe album uit.

> Lees verder

Faith No More in AFAS Live

Muziek

Faith No More versnijdt in de jaren ’80 als eerste metal met funk en hiphop. Met Mike Patton als voorman scoort de groep hits zoals Midlife Crisis en Commodores cover Easy. Na een lange break is daar in 2015 comebackplaat Sol Invictus en een tour die FNM naar Pinkpop brengt.

> Lees verder

Vestrock 2020

Muziek

VESTROCK, ook wel bekend als het festival van de vriendschap, is een intiem driedaags festival dat plaats vindt op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst (Zeeuws-Vlaanderen).

> Lees verder

Indianizer tour in NL

Muziek

Na festivaloptredens op onder meer Eurosonic, Surfana Festival en Schippop in 2019, kondigt de psych-tropical-beat band Indianizer deze week hun nieuwe tourdata aan. De Italiaanse band zal in februari drie clubshows doen, in Den Haag, Vlissingen en Rotterdam.

> Lees verder