Nieuw album: Luka - First Steps of Letting Go

Muziek

Het debuut album First Steps Of Letting Go van Luka komt op vrijdag 9 oktober uit. Wie de carrière van Lisa Lukaszczyk (Luka) bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij zo’n authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is.

> Lees verder

Nieuw Album: Ben Harper - Winter Is For Lovers

Muziek

Ben Harper’s nieuwe lap steel gitaar album Winter Is For Lovers is samenvatting van zijn muzikale carrière. De solo-opname, met alleen Harper en zijn Monteleone lap steel gitaar, bestaat uit 15 tracks met originele instrumentale composities.

> Lees verder

Video: Blair Jollands - Atoms

Muziek

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. De tweede single Atoms gaat vooraf aan een studio album dat Blair Jollands in het najaar van 2020 zal uitbrengen.

> Lees verder

Single: Meis - Veel

Muziek

Vorige week verscheen de nieuwe single ‘Veel’. Een nummer over de overeenkomst tussen de mannen in haar leven en de aantrekkingskracht van mensen die niet te lezen zijn. ‘Veel’ is het derde nummer dat ze uitbrengt.

> Lees verder

Single: The Wailers - Philosophy of Life

Muziek

De legendarische band The Wailers brengt hun nieuwe single Philosophy of Life uit. De single is afkomstig van het ook vandaag verschenen nieuwe album One World. Maar liefst 25 jaar geleden verscheen er voor het laatst een studioalbum van The Wailers.

> Lees verder

Video: James Vincent McMorrow - I Should Go

Muziek

I Should Go is de prachtige nieuwe single van James Vincent McMorrow. De carrière van deze veelzijdige singer-songwriter is behoorlijk indrukwekkend. In mei bracht McMorrow zijn vorige single Headlights uit, in de aanloop naar zijn aankomende vijfde studioalbum.

> Lees verder

Indian Askin & 3000 Pieces in het Torckpark

Muziek

De hele maand augustus is het al feest in het Torckpark. En dat zal 28 augustus niet anders zijn als Popupop de enige ‘double bill’ van de Culturele Zomer presenteert met Indian Askin en 3000 Pieces.

> Lees verder

Lowlands Free: United

Muziek

Lowlands, NPO 3FM, en VPRO 3voor12 ontketenen op 21 + 22 + 23 augustus 2020 de potentieel allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united.Vandaag worden het programma en blokkenschema van de voor iedereen gratis toegankelijke streams bekendgemaakt.

> Lees verder

Single: Evanescence - Use my Voice

Muziek

Evanescence released vandaag 3e albumtrack Use My Voice als onderdeel van gelijknamige Amerikaanse kiezerscampagne. Met gastzangeressen waaronder Taylor Momsen, Lzzy Hale, Lindsey Stirling en Sharon den Adel.

> Lees verder

Single: Keaton Henson - Prayer

Muziek

Vier jaar na zijn album Kindly Now kondigt Keaton Henson een nieuw album aan. Monument is het zevende studioalbum voor de muzikant en dichter uit Londen.Monument komt uit op 23 oktober 2020, zijn nieuwste single Prayer luister je hier.

> Lees verder

Single: Susanna - Burial

Muziek

Burial is de tweede single van het aanstaande album Baudelaire & Piano dat op 11 september uitkomt. De Noorse zangeres Susanna gebruikte tien gedichten uit Charles Baudelaire’s meesterwerk The Flowers of Evil.

> Lees verder

Nieuw album: Katy J Pearson - Return

Muziek

Op 13 november verschijnt het debuutalbum Return van Katy J Pearson. Het album symboliseert Katy’s terugkeer als muzikant. Naast de single Take Back The Radio, staat er ook de nieuwe single Fix Me Up op het album.

> Lees verder