Concert: The 1975 @ AFAS Live

Muziek

Muziekliefhebbers in Nederland kunnen zich verheugen op een langverwachte terugkeer van de Britse alternatieve-rockband The 1975, die op 2 maart 2024 een rentree maken in AFAS Live te Amsterdam.

> Lees verder

Festival: DGTL @ ADE

Muziek

Van 19 tot en met 22 oktober vormt de NDSM-loods weer het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over zes shows genieten zo’n 30.000 bezoekers vier dagen lang van een grootse line-up aan DJ’s en live acts.

> Lees verder

Nieuw album: Isreal Nash - Ozarker

Muziek

Ozarker is een ode aan de roots van Israel Nash. Maar het is meer dan dat, het is een meditatie over liefde en familie, over de schoonheid en de pijn die we doorgeven door de generaties heen over de banden die ons binden in goede en slechte tijden.

> Lees verder

Video: Inhalo - Pretenders

Muziek

Inhalo, de eerst getekende band op Construction Records, is een opkomende band die de progscene verovert na de release van hun debuutalbum Sever in 2022. Inhalo brengt hun nieuwe 10-inch ‘Live At Wisseloord Studio’ uit, waaronder de eerste single Pretenders.

> Lees verder

Festival: Wild Rooster

Muziek

De cowboyhoeden mogen weer uit het vet voor de 14de editie van Wild Rooster: het gratis Haagse rootsmuziekfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock-’n-roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was.

> Lees verder

Concert: Underworld

Muziek

Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2024 neemt het iconische Britse tweetal Underworld twee dagen de Gashouder in Amsterdam over voor Underworld Live At Gashouder. De ticketverkoop voor beide data start op vrijdag 25 augustus om 12:00.

> Lees verder

Festival: STRAF_WERK

Muziek

STRAF_WERK, het house en techno festival, keert aanstaande zaterdag 19 augustus terug naar het Amsterdamse Havenpark. met een mix van (lokaal) opkomende artiesten en internationale namen, zoals The Blessed Madonna, Loco Dice en Folamour.

> Lees verder

Festival: DownTown

Muziek

Op 22 en 23 september viert Festival Downtown haar 9e editie in de binnenstad van Rotterdam. Een divers evenement dat progressieve, vernieuwende en eigenwijze muziek presenteert aan een breed publiek.

> Lees verder

Nieuw album: De Jeugd van Tegenwoordig - Moderne Manieren

Muziek

De Jeugd van Tegenwoordig heeft na vijf jaar een nieuw album uitgebracht: Moderne Manieren. Dit najaar begint de band aan hun vrijwel uitverkochte tour. Volgende week staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival.

> Lees verder

Concert: The Tower Tapes - Henry Moodie

Muziek

Vanmiddag om 15.00u is de première van de tweede aflevering van The Tower Tapes. In deze aflevering speelt Henry Moodie een intieme showcase op het kantoor van Sony Music in de A’DAM Toren in Amsterdam.

> Lees verder

Festival: Tuckerville

Muziek

Op zaterdag 9 september is de laatste editie met onder andere optredens van BLØF, Chef’Special en Young Gun Silver Fox. Als afsluiting van deze bijzondere dag speelt Ilse DeLange een extra lange headliner-set.

> Lees verder

Single: Chris Stapleton - White Horse

Muziek

In afwachting van zijn nieuwe album Higher, dat op 10 november uitkomt, trakteerde Stapleton ons afgelopen week op een eerste nieuwe single: White Horse, een uptempo country en bluesrock song die hij schreef met Dan Wilson.

> Lees verder