Kom in actie: Stop Assad!

19 juni 2012, 19:45 | Jeroen

Het kan je het afgelopen jaar, want zo lang is dit conflict al aan de gang, niet ontgaan zijn. Syrische regeringstroepen en milities voeren een campagne van verschrikkelijk geweld in de steden en dorpen, waarbij opstandelingen, soldaten en burgers geregeld omkomen. Dit geweld moet stoppen! Rusland blokkeert in de VN-Veiligheidsraad telkens iedere mogelijke oplossing hiervoor. Rusland wil geen afgedwongen vertrek van president Assad, geen militaire interventie, geen wapenembargo.

Petitie

Teken de petitie van Amnesty International en vraag Poetin verantwoordelijkheid te tonen en de wereld te laten weten wat hij dan wel wil doen om een einde te maken het geweld in Syrie.

Syrische regeringstroepen en milities gebruiken stelselmatig verschrikkelijk geweld in steden en dorpen. Mensen worden uit hun huizen gesleurd en standrechtelijk geëxecuteerd. Gevangenen worden gemarteld, soms tot de dood erop volgt. Het leger omsingelt steden en bestookt die onophoudelijk met bommen en geweervuur. Er zijn massamoorden waarbij ook tientallen kinderen in koelen bloede worden vermoord. Dit geweld moet nu stoppen!

Bron: www.amnesty.nl/stopassadShare |

Gerelateerde artikelen