Interview: Bij Lotje

6 juli 2012, 12:43 | Jeroen

Bij Lotje heeft onlangs haar deuren geopend. Het is een kleurrijke koffie- en ijssalon in Den Haag. ZUBB spreekt met eigenaresse Lotte Kronenburg over wat Bij Lotje zo bijzonder maakt en hoe dit concept is ontstaan.

Lotte heeft social pedagogisch werk gedaan. Hiervoor werkte ze bij Parnassia waar ze met alcohol- en drugsverslaafden heeft gewerkt. Daarnaast heeft ze ook nog voorlichting gegeven. Toen Lotte nog studeerde heeft ze heel wat uurtjes versleten werkzaam in de horeca. Zo’n drie jaar geleden heeft nam Lotte ontslag en is ze in het buitenland gaan werken. Tsjechië, Oostenrijk en twee zomers bij een strandtent. Op een gegeven moment was de keuze snel gemaakt en besloot ze niet meer voor een baas te willen werken. Ze bedacht het concept “Bij Lotje” dat een toegankelijk product moest zijn in tijden van crisis en kwam op het idee om iets met koffie gebak, ijs, cadeautjes, feestjes te organiseren.

Eigenlijk al vanaf het moment dat ze de film Cocktail met Tom Cruise had gezien wilde ze iets voor haarzelf beginnen. Eerst een bar met cocktails, maar later voelde ze toch meer voor een ijssalon. Het afgelopen jaar is het idee vrij snel uitgegroeid en uitgewerkt. De locatie en wijk waarin ze iets wilde beginnen was voor haar een belangrijk uitgangspunt. Dat moest het Zeeheldenwwartier in Den Haag worden. Hier zijn vele culturen vertegenwoordigd en vindt je hier saamhorigheid, wat voor haar een belangrijk uitgangspunt is.

Volgens Lotte is Bij Lotje een sjieke Jamin met de gezelligheid van de Efteling. Een belevenis, waar alle zintuigen kunnen worden verwend. Je mag zelfs alles proeven. Wat hier opvalt zijn de pastelkleuren, die je soms het gevoel geven dat je in de chocolade fabriek van Sjaakie bent beland.

Over het concept heeft Lotte lang nagedacht. Hoe wilde ze Bij Lotje presenteren? De kleuren, het beeldmerk, het interieur. In het centrum bijvoorbeeld is een winkel die erg gericht op toeristen en eenmalige klanten. Op deze locatie ben je echt bezig met de buurt en het creëren van een band met de mensen en dat vindt Lotte een belangrijk uitgangspunt. Lotte is een sociaal ingesteld iemand, wat ze voornamelijk mee heeft gekregen van haar ervaring in de horeca.

Specialiteiten

Als je opzoek bent naar een specialiteit dan moet je zeker de Latte Machiato met Haagse Hopjes gebak proberen. Cake ijs is echt iets waar de buurt warm voor loopt. Volgens Lotte smaakt deze naar een heel bekend ijsmerk. Ook is verse thee één van de specialiteiten, maar ze verkoopt ook oud hollandsch snoep, bijzondere chocoladerepen, gekke pennen, maffe sleutelhangers en aparte iPhone hoesjes.
Dus ook voor een leuk kadootje ben je Bij Lotje aan het juiste adres!

Over de toekomst kan Lotte nog niet veel zeggen. Op dit moment experimenteert ze met ijs koffie en nog heel veel andere producten. Dat wordt dus heel interessant. De ijskoffie moet volgens haar een succesvol product gaan worden. Ze zou wel misschien een webshop willen opzetten voor de producten die ze in huis heeft zoals zeepjes, hebbedingetjes, klokken, iPhone hoesjes, thee, chocolade, en andere leuke accessoires.

Ook de BN-ers hebben de weg naar Bij Lotje inmiddels al gevonden. Onlangs waren Marc Marie Huibregts samen met PePijn Grunneweg ook in de winkel. Omdat er bij de, hier vlakbij, een tentoonstelling in de May Fair plaats vond. Daarnaast was Annemarie Jung (Wie is de Mol) ook nog op bezoek kwam die heel enthousiast reageerde.

Waar kunnen we Bij Lotje vinden?
Bij Lotje is te vinden in de Elandstraat 55 in Den Haag en ook op Facebook is Bij Lotje natuurlijk te vinden.

Voor ZUBB lezers:

Like Bij Lotje op Facebook en je kan de hele week 3 bollen ijs voor de prijs van 2 halen, vermeld wel even dat je dit artikel op ZUBB hebt gelezen (de actie is geldig van 7 t/m 14 juli).Share |

Gerelateerde artikelen