FRAME moooi award 2013

6 september 2012, 11:00 | Jeroen

In 2012 was hij er voor het eerst; de FRAME moooi award. Voor wie een beetje bekend is met de designwereld zijn dit bekende namen, FRAME kennen we als magazine (kopen!) met cutting edge interieur design en moooi staat bekend om hun sterke design items met als frontman designer Marcel Wanders.

Het doel van de award uitreiking is simpel, zowel FRAME als moooi willen designers en architecten de kans bieden om een item, bijvoorbeeld een lamp welke voor een specifiek interieur ontworpen is, onder de aandacht te brengen, met als enige eis dat ze ook buiten dit specifieke interieur tot hun recht komen.

Voor de award van 2012 waren er 890 inzendingen uit bijna 80 landen. De uiteindelijke winnaar, mede gekozen door jurylid Philippe Starck in maart van dit jaar, was de Nederlandse ontwerper Bertjan Pot. Hij kreeg € 25.000,- aan prijzengeld, uitgereikt door Marcel Wanders tijdens de befaamde interieur designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Bertjan Pot maakte een hanglamp voor een theater cafe, getiteld de Downstairs. De exentrieke kroonluchter komt in verschillende maten (treden), de kleinste versie met 4 treden kost een slordige € 4500,-.

En dit jaar is de FRAME moooi award er dus ook weer! Sinds 1 september kunnen er ontwerpen worden ingezonden, zonder kosten dus iedere ontwerper kan mee doen. De deadline is 1 december, waarna de 10 beste worden bekend gemaakt in februari 2013. De winnaar zal net als vorig jaar bekend worden gemaakt in april in Milaan tijdens de Milan Design Week.

Ben je designer en wil je deelnemen? Klik dan hier.Share |

Gerelateerde artikelen