Pharrell Williams is God

11 september 2012, 18:12 | Jeroen

Hij mag dan de 40 naderen maar Pharrell Williams is alles behalve een oude lul aan het worden. Naast zijn leven als kunstenaar en superproducer timmert Williams nu ook als designer aan de weg.

In aanvulling op het steeds groeiende aantal van zangers en songwriters met wie hij samenwerkt, zoeken ook steeds meer bedrijven hem op voor een remix van hun product of samenwerking bij nieuwe ideeën. En dus heeft hij besloten alles onder 1 dak uit te brengen, zijn dak wel te verstaan. Met zijn bedrijf I Am Other staat niets een groter succes nog in de weg.

Een greep uit zijn avonturen; Voor Brooklyn Machine Works ontwerpt Williams in 2011 een fiets. Uitgebracht in 26 kleuren, elke kleur is 1 limited edition die dus ook eenmalig gemaakt word. De fiets kost een slordige 20.000 euro en is gehuld in leer.

Deze maand wordt ook zijn kledinglijn Bee Line gelanceerd bij het Amerikaanse warenhuis Bloomingdale’s. De kledinglijn word in de VS gemaakt en is ontwikkeld in samenwerking met modeontwerper Mark McNairy. De kleding is een combinatie tussen streetwear en herenkleding en creëert zo een funky maar mannelijk beeld.

Williams over zijn ondernemingen: I am overly ambitious, because I realize it can be done, I don’t want to end up being a circus act, doing my most famous tricks when I’m 70.

Samen met fabrikant en uitgever van moderne meubels Domeau & Pérès ontwerpt Williams ook The Perpective Chair. Een bizarre stoel in vrolijke kleuren met benen en voeten als poten. Als je goed kijkt naar de poten zie je vrouwelijke voeten aan de voorkant en mannelijke aan de achterkant. Rara, in welke houding staan ze… En dan te bedenken dat de gedachte erachter volgens Williams nou juist niet over lust ging: I had often wondered what it’s like to truly be in love, not lust for once.. So I decided not to ask what it was like in someone else’s shoes or what it was like to sit in their seat. I decided to sketch out my own experiment; the perspective chair.

In oktober plant Williams de uitgave van zijn boek Pharrell: Places and Spaces I’ve Been. Een boek over zijn vele samenwerkingen met zangers, kunstenaars, designers en modeontwerpers.

Williams werkte ook met o.a. Louis Vuitton, de japanse kunstenaar Takashi Murakami en richtte Kidult op, een website voor teens met nieuws en entertainment. Kortom deze man kan en doet er alles aan om de wereld wat mooier te maken met creaties in alle vormen!

Voor meer info over I am Other, check de site hier.Share |

Gerelateerde artikelen