The Student Hotel

26 augustus 2013, 14:34 | Jeroen

Met 707 stijlvolle designkamers opent op 1 september The Student Hotel haar deuren in Amsterdam. Het woonconcept biedt luxueuze en volledig uitgeruste kamers, met gebruik van state-of-the-art faciliteiten zoals een fitnessruimte, game room, Berlin-style café-restaurant en een groot aantal studieruimtes. Voor zowel bewoners, als bezoekers, vormt The Student Hotel een inspirerende en sociale omgeving vol dynamiek. Een utopische plek waar alle wensen van de moderne, hypermobiele student en jonge kosmopoliet samenkomen.

Home away from Home

Student Hotel is een home away from home; een servicegerichte all-in woonervaring waarbij alles draait om comfort, gemak en het community gevoel. Het hotel, wat met 707 kamers gelijk het grootste hotel van Nederland wordt, ademt een rauwe Berlijns industriële sfeer, gecombineerd met Scandinavisch en vintage design. Denk Friso Kramer stoelen, jaren ’60 Gispen tafels, hergebruikte bouwlampen en speelse wall graphics. De kamers zijn stijlvol, volledig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien, zoals een flatscreen-tv en wifi. Gasten kunnen gebruikmaken van een breed scala aan faciliteiten, waaronder een private gym, game room met pooltafels, basketball court, bibliotheek, studieruimtes, lounge, laundry room, en de gemeenschappelijke keukens. Geen zin om te koken? In het aangrenzende openbare café-restaurant The Kitchen (gerund door De Stadskantine) kan je terecht voor een betaalbare en gezondemaaltijd, ijskoud biertje of stevige gin-tonic. Toch liever de stad in voor een uitgebreid diner? Met de VANMOOF designfiets die elke bewoner tot zijn beschikking krijgt, ben je binnen een klein kwartier in hartje Amsterdam.

Sociale hotspot in de stad
Amsterdam is met The Student Hotel een internationale hub rijker, waar Nederlandse en buitenlandse studenten kunnen verblijven voor een nacht tot 10 maanden. Maar ook niet-studenten kunnen The Student Hotel ervaren. Het hotel is the place to go voor de nieuwe generatie flashpackers; van professoren tot young professionals en muzikanten – alles komt hier bij elkaar. Deze mix aan culturen, nationaliteiten en verschillende type mensen maakt The Student hotel een bijzondere plek om inspiratie en nieuwe contacten op te doen. Ook organiseert The Student Hotel zelf het hele jaar door allerlei sociale activiteiten; van taalcursussen en workshops tot zomerse BBQ’s, filmvertoningen en dansfeesten in de kelder.

Comfort, convenience en community
Oprichter Charlie MacGregor vertelt: Comfort, convenience en community zijn de drie pijlers waar wij ons met dit servicegerichte concept aan vasthouden. De wensen en behoeften van studenten en jong publiek in het algemeen, vormen het uitgangspunt in alles wat we doen. Alle basics van studentenaccommodatie zijn er, maar wij doen alles met iets extra’s, wat vooral terugkomt in de services en de gezamenlijke voorzieningen. Alles draait om het ‘hotel-style living’ idee. Zo hebben we een optionele schoonmaakservice, volledige meal plans en krijg je een fiets waarmee je gelijk de stad in kan. We willen onze gasten ontzorgen; ze moeten tijdens hun verblijf zoveel mogelijk kunnen doen en zoveel mogelijk mensen kunnen ontmoeten. Je zou ons kunnen omschrijven als ‘boutique hotel meets’ studentenhuisvesting, en dan ook nog één waar iedereen op elk moment naar binnen kan lopen.

De prijzen voor een volledig gemeubileerde kamer zijn inclusief servicekosten, tv, wi-fi en onbeperkt gebruik van alle faciliteiten zoals de private gym, bibliotheek, studieruimtes, game room en gemeenschappelijke keukens. Gasten die meer dan een maand in het hotel verblijven krijgen tijdens hun verblijf tevens een VANMOOF designfiets om te gebruiken. Extra’s als meal plans, persoonlijke trainingssessies en taalcursussen zijn apart aan te vragen.

Voor meer informatie klik hierShare |

Gerelateerde artikelen