CZ Labs: Werk in de Winkel

11 december 2014, 15:23 | Jeroen

Insecten eten, een dance draaiorgel, Blendle’s krantenkiosk van de toekomst en meer! Komend weekend openen 20 creatieve ondernemers hun winkeldeuren in het drukste winkelweekend van Hoog Catharijne. Utrechtse ondernemers openen om de beurt een vernieuwende pop-up store.

Lukt het bekende namen zoals Blendle en Joylent en een gevarieerd gezelschap startende ondernemers om hun creatieve diensten succesvol aan de man te brengen? Na twee intensieve winkeldagen maken mystery shoppers de balans op: welke ondernemer vertaalt zijn creatieve dienst succesvol naar een tastbaar, interessant en helder communicerend product?

creatief talent

De winkelopeningen zijn onderdeel van het concept Werk in de Winkel van CZ Labs: het zusje van Culturele Zondagen dat zich specifiek op creatief ondernemerschap richt. Volgens projectleider Lodewijk Rondeboom is het belangrijk dat deze ondernemers zichzelf beter leren etaleren: “Utrecht barst van het creatief talent, maar vaak weten diezelfde ondernemers zichzelf niet altijd even goed te verkopen. Met Werk in de Winkel leren we startende ondernemers etaleren, positioneren en helder presenteren en geven we ze de kans te testen of de gemiddelde Nederlander de waarde van hun ideeën, producten en diensten ziet”.

Het programma op zaterdag bevat twee opvallende namen: Blendle en Joylent. Volgens programmamaker Tom van de Wetering van Open Concept zijn deze start-ups iconisch voor de boodschap van Werk in de Winkel. “Veel mensen weten niet dat de digitale krantenkiosk Blendle in Utrecht gevestigd is. We vroegen oprichters Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping daarom om hun internetdienst te vertalen naar een fysiek zichtbaar product. Het resultaat: een ‘Krantenkiosk van de Toekomst’ waarin medewerkers de voordelen van Blendle op een unieke manier tastbaar maken”. Van Joylent wordt eenzelfde spektakel verwacht: “Joylent is sinds afgelopen juli razendsnel gegroeid van een dubieus zolderkameridee naar een professionele onderneming met een omzet van een ton per maand. Dit motiveert ondernemers met een creatief idee om zelf ook stappen te zetten”.

Werk in de Winkel start zaterdagochtend om 11:00 uur met ondernemers die hun gamedenk technieken, draaiorgelfeestjes, tweedehands planten, sfeervol licht, talent voor geluk, biologische bruiloften en deeloplossingen in de schappen leggen. Na een dienstenveiling eet je ‘s middags Joylent en insecten in de Lunchroom van de Toekomst. Vanaf 16:00 uur lees je je favoriete selectie krantenartikelen aan ‘s werelds eerste Blendle leestafel. Wie op zondag nog een origineel cadeau zoekt is welkom om creatieve kerstinkopen te doen.

Praktische informatie:

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 december
Waar: Radboudkwartier in Hoog Catharijne (tegenover Invito)
Hoe laat: zaterdag: 10:00u – 18:00u / zondag: 11:00u – 17.00uShare |

Gerelateerde artikelen