Paris Fashion Week

25 september 2015, 13:00 | Jeroen

Elk jaar wordt de bezoeker aan de Paris Fashion Week op de nodige verrassingen getrakteerd. Het platinablonde kapsel van Kim Kardashian, eerder in maart, staat vast nog op ieders netvlies gebrand.

De modeshows in Parijs zijn niet alleen roemruchtig, ze zorgen ook altijd weer voor de nodige publiciteit. Wat te denken van de Uber -staking, die de hele binnenstad plat wist te leggen? Celebrities als Courtney Love, die zelf Uber-taxi’s namen, wisten niet hoe snel ze hier foto’s van op hun social media moesten plaatsen.

Van 30 september tot en met 7 oktober is de Franse hoofdstad het toonbeeld van internationale mode en wordt de bezoeker getrakteerd op meer dan de Eiffeltoren of de befaamde croissant.

De stad of liever gezegd de Jardin des Tuilleries – de tuinen tussen de piramide van het Louvre en de Place de la Concorde – stroomt weer vol met celebrities, it-girls en fashion editors die van de ene naar de andere show rennen. Voorafgaand aan elke fashion show is dit DE plek waar de beste #streetstyle pics gemaakt worden die na afloop in menig mode magazine terug te zien is. Hier spot je als eerste Franse stijliconen als Clémence Poesy en Inès de la Fressange in hun felbegeerde outfits. En wie nog iets beter kijkt, ziet op de achtergrond de contouren van de 70-meter hoge “roue de Paris”, het bekende reuzenrad van Parijs.

Ondanks de chaos die een Fashion Week met zich meebrengt, zijn we allemaal toch weer benieuwd wie er deze keer front row zitten. Anna Wintour, Kayne West, blogger Grance Doré en haar smartphone en de nog altijd even elegante Catherine Deneuve ontbreken bij geen enkele show. De belangrijkste designer-besties zitten natuurlijk steevast op de voorste rij en missen geen enkele show van Louis Vuitton of Jean Paul Gaultier Het zijn bij voorkeur klassieke verschijningen tegenover de doorgaans meer casual gekleedde fashion editor en fashionista. Overigens zijn die laatste twee niet langer de enige Normcore-aficionados. Volgens Fashionista.com werd de witte Stan Smith sneaker vaker gespot tijdens PFW dan in New York; zelfs Caroline de Maigret werd er op gesignaleerd.

Als de AW1516 Haute couture shows van juli een voorbode zijn dan voeren de kleurrijke ready-to-wear collecties straks de boventoon Nicky Hilton droeg in juli een prachtige maar niets verhullende witte jurk zónder ondergoed bij de Versace show. De spannende kiekjes van haar billen, terwijl ze de trap van Palais Bronginiart opliep, gingen de wereld over. Ohlala! Een ander event dat voor de nodige opschudding zorgde was de Fendi “Haute Fourrure” show, waar anti-bont demonstranten op een niet al te ‘subtiele’ manier hun onvrede over de 100% bont collectie van Karl lieten blijken.Share |

Gerelateerde artikelen