Stylight Awards

29 juni 2016, 13:46 | Jeroen

Tijdens de derde editie van de Stylight Awards werd de van origine Argentijnse Candela – en de beste vriendin van Chiara Ferragni – uitgeroepen tot mode influencer van het jaar.

De Milanese (en moeder van twee) is geen standaard mode icoon, aldus de internationale jury onder leiding van Mischa Barton. De jury koos ook hun favorieten op het gebied van beauty, lifestyle en digital.

In modekringen in binnen- en buitenland is socialite Candela geliefd om haar no-nonsense attitude als het om trends gaat. Daar gelooft ze namelijk niet in. En Mischa Barton ook niet: “trends hebben de neiging om jou te dragen in plaats van andersom”.

Healthy is fun

Gezondheidsgoeroe Madeleine Shaw (26) – denk onze eigen Rens Kroes – werd uitgeroepen tot lifestyle influencer van het jaar. De Britse is razend populair in eigen land en schreef al twee boeken, Get The Glow en Ready, Steady, Glow. Ze is toegankelijk en maakt gezond eten “fun” en “sexy” volgens de jury. Ze gelooft heilig in balans, ziet het belang van social media en vertelt haar volgers dat het niet om perfectie draait.

Ook viel de Zwitsers Yvan Rodic in de prijzen in Berlijn. De streetstyle fotograaf – bekend als Face Hunter – werd verkozen tot digital influencer van het jaar. Hij noemt Snapchat “het nieuwe tv kijken”, staat regelmatig in lijstjes met Snapchat accounts die je moet volgen en richtte ‘s werelds eerste Snapchat agentschap op (A Little Nation). Daarmee liet hij onder andere Choupette, de kat van Karl Lagerfeld, en de Nederlandse Jason van OOTD magazine ver achter zich.

Eigen Barbie pop

Tenslotte koos de jury samen met Barbie een Duits stijlicoon van het jaar. Actrice Alexandra Maria Lara, bekend van The Reader en Rush en getrouwd met de Britse acteur Sam Riley was de gelukkige. En mocht een nieuwe Barbie pop – haar eigen Barbie pop – in ontvangst nemen.

Ga voor meer informatie ​over de avond naar de website.Share |

Gerelateerde artikelen