Cosplay op Comic Con Amsterdam

18 juli 2016, 13:16 | Jeroen
Je favoriete karakters komen tot leven op zaterdag 27 en zondag 28 augustus in de RAI Amsterdam. Deze dagen verandert de RAI in een heus popcultuurparadijs. Iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime vindt alles wat zijn hartje begeert tijdens Comic Con Amsterdam.

Op de conventie is er uitgebreid aandacht voor cosplay, een afkorting van ‘costume play’, dat een onmisbaar onderdeel op comic conventies is. Cosplayers nemen hun karakter zeer serieus. Zowel aan de outfit als aan de persoonlijkheid van het karakter dat men uitbeeldt, wordt tot in detail aandacht besteed. Mede daarom zijn cosplayers populair bij Comic Con-bezoekers.

Internationale cosplay sterren

Op Comic Con Amsterdam zijn een aantal cosplay sterren aanwezig. Met onder andere de cosplaygroep MMMC, Ilunaneko Cosplay en Team Paraluna. Zij geven workshops, lezingen en demonstraties over kostuumbouw, make-up, role-playing en meer. Het professionele en geliefde Avengers imitatie en entertainment team, The Avengers Live, is een van de hoogtepunten op de conventie. Captain America, Iron Man, Spiderman en Ant-man gaan niet alleen veelvuldig op de foto met fans, maar zorgen ook voor indrukwekkend entertainment.

Cosplay-competities

De cosplay-competities zijn een geliefd onderdeel bij het publiek. Op beide dagen vindt er een cosplay-competitie plaats, één voor (semi)professionele cosplayers en één voor iedereen die graag mee wil doen. De dagelijkse cosplay-wedstrijden bieden de perfecte kans om een gave creatie te tonen en de persoonlijkheid van het karakter neer te zetten op het podium. De gelukkige winnaars worden beloond met een geldprijs en mogen volgend jaar naar de internationale cosplay-competitie op de London Film & Comic Con!

Cosplay-verenigingen

‘Live long and prosper’. De Star Trek vereniging The Flying Dutch is in kostuum aanwezig en houdt panels en lezingen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Star Trek dit jaar. Voor de dino liefhebbers is de Jurassic Park fanclub aanwezig in kostuum, zij tonen verscheidende replica’s uit de film en brengen lopende dinosauriërs als attractie mee. Ook de Nederlandse Star Wars vereniging, the 501th Legion Dutch Garrison, is aanwezig. Kijk dus uit voor Stormtroopers die op de beursvloer patrouilleren! Mocht je bang zijn voor spoken, dan stellen diverse Ghostbusters je gerust. Zij houden de beursvloer voor de bezoekers spook-vrij. Tot slot zijn ook de Agents of S.H.I.E.L.D. aanwezig op het evenement met een S.H.I.E.L.D. Jeep en meerdere Marvel props en gadgets.

Nieuwsgierig naar meer? Op de website van Comic Con Amsterdam vind je meer informatie.Share |

Gerelateerde artikelen