Net-Echt Betonlook meubelen

23 november 2017, 14:16 | Jeroen

Een betonlook meubel zo licht en sterk dat het jaren in de sloot zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en vuil: het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars.

Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu ook een serie meubelen voor de particuliere markt. Hiermee gaat het merk loungen haar exclusieve karakter teruggeven.

Erwin van Duijnhoven ontwikkelde al in 1996 het materiaal met haar natuurlijke betonuitstraling. De betonlook Net-Echt tafels kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat 100% niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doekje af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een design-award die hij won voor een showroominterieur van stuc beton: het was mooi maar hij vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.


De serie tuinmeubelen bestaat o.a. uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt, waardoor iedere afmeting en vorm betaalbaar te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt oa.een paar enorme bars voor een beachclub op Curaçao, een chillunit voor een Universiteit en een 8 meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau.

Over Erwin van Duijnhoven

Ontwerper Erwin van Duijnhoven ging na het afronden van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam aan de slag als scenic artist in de film- en reclame industrie. Grote kans dat u zijn werk voorbij hebt zien komen in o.a. De Lift, All Stars, Pluk van de Petteflet of Flodder (want nee, die villa was niet echt, hij was nét echt!) De decortechnieken, die oude straatjes en stadjes tot leven brachten, werden toen niet buiten de filmset toegepast. Dat verbaasde hem: er was zoveel mogelijk.

Net-Echt Showroom

De Net-Echt Showroom is gevestigd in Culemborg en op afspraak te bezoeken. Voor meer voorbeelden en informatie kijk op www.net-echt.nlShare |

Gerelateerde artikelen