JAYNE van Jan Cremer

2 oktober 2018, 18:50 | Jeroen

In 1964 werd de eerste Ik Jan Cremer opgedragen aan sekssymbool en actrice Jayne Mansfield. Ze noemde het boek ‘a wild and sexy masterpiece’ en de auteur ‘my Pop Hero’. Ruim tien jaar geleden verscheen Jan Cremers Derde Boek, waarin het contact tussen Cremer en Mansfield in de jaren zestig uit de doeken wordt gedaan.

Het autobiografische verslag van hun gemeenschappelijke avontuur is nu voor het eerst verkrijgbaar in een aparte uitgave.

Omdat Jan Cremer na een oorlog met zijn Amerikaanse uitgever financieel aan de grond zit, gaat hij ermee akkoord de wereldberoemde Jayne Mansfield te vergezellen op een publiciteits- en nachtclubtournee. Zij is zijn jeugdidool, en als promotiestunt gaat hij met haar op de foto. De foto wordt een romance, en voor Jan het weet sleurt de dominante Mansfield haar Hollandse beau mee op een krankzinnige reis door Zuid-Amerika. Door de ogen van Jan Cremer zien we hoe de onmogelijke diva ‘La Mansfield’ zich wentelt in haar beroemdheid en haar omgeving betovert én tot wanhoop brengt.

Van schrijver en beeldend kunstenaar Jan Cremer verschenen bij De Bezige Bij behalve de Ik Jan Cremer-cyclus onder meer de roman De Hunnen (1983), de reisverhalen De wilde horizon (2003), Verloren gedichten (2004) en Brieven 1956-1996 (2005). In 2016 verscheen Fernweh. In 2017 verscheen Sirenen, het op liefdesbrieven gebaseerde relaas van de dramatisch verlopen liefde tussen Loesje Hamel en Jan Cremer, als tweede deel in de Odyssee-cyclus.

Gebonden | 160 pag. | €19.99 | ISBN: 978 90 031 3590 8

Omslagontwerp: Michaël Snitker.Share |

Gerelateerde artikelen