Kunstenaars Trio AAA lanceren Limited edition t-shirts

20 april 2019, 12:36 | Jeroen

Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen, oftewel kunstenaarstrio AAA, werken al 10 jaar samen. Het zijn drie creatieve geesten met dezelfde ideeën en een passie voor kunst. Om op een laagdrempelige manier hun kunst aan een groot publiek bekend te maken lanceren ze op 19 april samen met Collect The Label vier limited edition t-shirts.

Cool collab

Door een gemeenschappelijke vriend werd het kunstenaarstrio in contact gebracht met David Reijmer, oprichter van Collect The Label. “Onze kunst op t-shirts is iets wat we altijd al wilden doen en wij zagen een directe match in David, die een fervent modieuze man is”, aldus Roderik Faasen. Het trio heeft vier designs gemaakt voor de t-shirts: ‘Walkman’, ‘Sacred Black Cat’, ‘Periken’ en ‘Status’.

‘Status’ laat een vogel zien. In de hoek van de print zie je een ei. “Dit ei is symbolisch bedoeld. Je kan eindigen als ei in een pan, in plaats van vrij rond te vliegen”, vertelt Maikel. De ‘Walkman’ staat voor de tech-revolutie. “Kunstmatige intelligentie en algoritmes nemen ons gevoel over.” Vrijheid is een terugkerend thema in het werk van AAA. Zij halen inspiratie uit alles dat gratis is. “Met extra aandacht voor vrouwen, bomen en vogels”, zegt Roderik. “Vogels zie je veel in onze schilderijen. Uiteindelijk schuilt er in iedereen een vogel.”

Op 19 april worden de t-shirts gelanceerd. De kleding is vanaf dan te koop via de website en in het atelier van Collect The Label aan de Eerste Oosterparkstraat 42 -33 in Amsterdam.

Over Collect The Label

Collect The Label verbindt kunstenaars, graphic designers, illustratoren, schilders en andere creatieven met de Nederlandse modewereld. Collect The Label lanceert limited edition

T-shirts, sweaters en andere ‘wearables’ met exclusieve designs van artiesten. Kleding met een verhaal. Biologisch katoen, unisex collecties, geïnspireerd op hedendaagse, uitdagende kunst. “Designed by artists, worn by experts”.

Over AAA

Kunstenaars Hans Kleinjan (1958), Maikel Kleinjan (1984) en Roderik Faasen (1990) ‘kwasten’ er in hun atelier in het Rotterdamse Oude Noorden flink op los. Hun ontmoeting in 2008 bleek een match made in heaven. Inmiddels hangen hun werken over de hele wereld, van een chique villa in New York tot een rijtjeshuis in Overschie. Ook zijn er exposities in onder anderen Milaan, Antwerpen en Los Angeles geweest en schilderde het trio live op locatie bij het North Sea Jazz Festival en de MTV Awards. Vrijwel al het werk wordt gezamenlijk gemaakt, wat verrassende en vooral kleurrijke schilderijen oplevert. Roderik: “De vrijheid moet zegevieren, niks is doordacht.”

Meer informatie over AAA:
Atelier: Zaagmolenkade 123/124, 3035 KD Rotterdam
Email: info@aaafresh123.com
Instagram: www.instagram.com/aaafresh123
Website: http://www.aaafresh123.com/

Meer informatie over Collect The Label x AAA:
Website: www.collectthelabel.com
Facebook: https://www.facebook.com/collectthelabel/
Instagram: https://www.instagram.com/collectthelabel/Share |

Gerelateerde artikelen