House of Animal Awards 2019

22 september 2019, 13:27 | Jeroen

Cabaretier Guido Weijers en radiomaker Giel Beelen hebben een groot hart voor dieren. Aan de vooravond van dierendag, op donderdag 3 oktober, reiken zij House of Animal Awards uit. Dit zijn Oscars voor media die in het afgelopen jaar aandacht hebben besteed aan dierenwelzijn. Het media-evenement is in de Rode Hoed in Amsterdam.

Initiatiefnemer en dierenbeschermer Karen Soeters van House of Animals wil met het uitreiken van de awards de media bedanken die bijdragen aan het vergroten van bewustzijn ten aanzien van dierenwelzijn. Alle Nederlandse televisie- en radioprogramma’s, kranten, tijdschriften en films die hier in het afgelopen jaar aan hebben bijgedragen maken kans.

Het Nederlandse publiek bepaalt de winnaar per categorie en vanaf nu kan er gestemd worden via
de website. Behalve Guido Weijers en Giel Beelen zijn er nog meer bekende dierenliefhebbers die een House of Animal Award zullen uitreiken waaronder Antoinnette Scheulderman, Melissa Drost en Janine Abbring.

House of Animals

House of Animals is een non-profit organisatie die in 2017 is opgericht door dierenbeschermer Karen Soeters. House of Animals is een onafhankelijk Nederlands kenniscentrum en denktank op het gebied van dierenwelzijn en –rechten. Het hoofddoel van de stichting is het creëren van bewustwording over het belang van deze onderwerpen.

Genomineerden

De genomineerden voor een House of Animal Award in 2019 zijn in willekeurige volgorde: RTL Nieuws, Brandpunt+, Nieuwsuur, Kassa, Rambam, Tuvalu Media, Zwaar Verliefd, Superjuffie, Teef, Forest hope, The Last Male on earth, Catstories, Klokhuis, Dierendetectives, Freeks Wilde Wereld, De Volkskrant, Quote, De Groene Amsterdammer.

De vakjury

De vakjury bestaat uit presentatrice Loretta Schrijver, filmmaker Eddy Terstall, bioloog David van Gennep, mediawetenschapper Maarten Reesink en reclamemaker Joeri Jansen. Zij toetsen mediaproducties op impact, lef, creativiteit en journalistieke integriteit. Zij kiezen een categorie overstijgende prijs. Vorig jaar won Arjen Lubach deze Award met zijn onderwerp over de vee-industrie in Zondag met Lubach.

Met de House of Animal Awards zetten we journalisten, schrijvers, radio- en tv makers in het zonnetje die dieren centraal stellen in hun media uitingen”, zegt dierenvriend Loretta Schrijver. “Want alleen op die manier is het mogelijk om bewustzijn te creëren bij een groot publiek voor wat er in onze maatschappij met de dieren gebeurt.

Genesis Awards

Het idee om media te belonen die zich inzetten voor dierenwelzijn komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In Los Angeles worden al jaren de Genesis Awards uitgereikt tijdens een imposant gala waarbij sterren als Ellen DeGeneres en Melanie Griffith op de rode loper verschijnen.Share |

Gerelateerde artikelen