VRDays Europe

8 oktober 2020, 17:55 | Jeroen

Duik in de wereld van VR/AR/XR tijdens VRDays Europe op 4, 5 en 6 november. Hoor hoe tech-experts van o.a. Google, HTC, MIT, Stanford University en Unity de toekomst zien. Bekijk diverse keynotes en panelsessies met nationale en internationale XR-specialisten en maak kennis met de meest innovatieve bedrijven uit de industrie.

De eerste reeks sprekers en thema’s van The New Horizons editie zijn aangekondigd. Door de bezoeker dit jaar mee te nemen in verschillende realiteiten, laat VRDays Europe 2020 zien hoe de wereld van morgen eruit kan zien.

Voor meer informatie over VRDays Europe – The New Horizons editie check de website

‘We hebben nieuwe en innovatieve formats gevonden om deze zesde editie te kunnen laten plaatsvinden in de huidige situatie. De Vision & Impact-conferentie wordt dit jaar live gestreamd op Vimeo. We organiseren daarnaast een virtuele beurs in de Laval Virtual World, waar je elkaar kan ontmoeten en de verschillende stands kunt bezoeken met jouw eigen avatar. In Zoom presenteren we de Immersive Funding Market met getalenteerde start-ups, creatieven en onderzoekers. In de Church of VR worden prijswinnende, creatieve projecten van het afgelopen jaar vertoond in VR en we hebben een print magazine gecreëerd boordevol informatieve en interessante artikelen.’ aldus Benjamin de Wit, oprichter en festival directeur van VRDays Europe.

XR-pro’s, relevante thema’s, vernieuwend programma

Tijdens het meest immersive evenement van 2020 komen internationale topexperts aan het woord waaronder Alvin Wang Graylin Directeur van HTC China, Jeremy Bailenson Founding Director van Stanford University’s Virtual Human Interaction Lab, Sandra Rodriguez van MIT, UX-designer Shengzhi Wu van Google en Directeur XR Research Timoni West van Unity.

Naast vele andere onderwerpen komen thema’s aan bod zoals The Future of Work met de opkomst van Virtual Conferencing, XR-gaming, The Next Museum over hoe musea VR/AR kunnen inzetten, Virtuele Film Productie, VR/AR toepassingen bij geestelijke gezondheidszorg tijdens- en na de coronacrisis, VR en Telerehabilitatie bij behandeling en verzorging op afstand en Cross Tech met AI en 5G.

Van Nederlandse bodem

Uiteraard wordt tijdens VRDays Europe ook uitgebreid stilgestaan bij innovatie in en uit ons eigen land. Onder andere Amir H. Sadeghi M.D., M.Sc komt vertellen hoe longkanker operaties tegenwoordig nauwkeuriger uitgevoerd kunnen worden door het gebruik van een VR-bril en Corine Laman en Roxy van de Langkruis van Politie Nederland laten zien hoe het Politiekorps van Amsterdam VR inzet op een plaats delict. Jae Maloney, XR Consultant bij KLM, bespreekt welke technologieën er worden gebruikt om hun ecologische voetafdruk te reduceren en Eric Joris, transdisciplinair kunstenaar die sinds begin jaren negentig experimenteert met immersieve VR-performances en artistiek leider is van experimenteel gezelschap CREW, geeft tijdens de conferentie een preview van de voorstelling Hamlet’s Lunacy en legt uit waarom VR juist nu op het punt staat om het theater te transformeren.Share |

Gerelateerde artikelen