Dijkshoorn & Giphart

11 december 2012, 14:53 | Jeroen

Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart zijn al sinds september aan het touren met hun voorstelling Matennaaiers. De shows worden zowel in clubs als theaters gespeeld. Er zullen extra voorstellingen gespeeld worden in Tivoli en de Melkweg. Dat heeft het theater impresariaat afgelopen week aangekondigd.

Diep in de jaren negentig werd de basis voor deze voorstelling gelegd: Ronald Giphart treedt op in Bibliotheek Amstelveen. Daar wordt hij opgewacht door een zenuwachtige medewerker in een blauwe stofjas: Nico Dijkshoorn. Ze spreken niet met elkaar, maar in hun ogen gloort een verwachtingsvol vergezicht. Ronald leest voor en Nico zorgt dat het Ronald aan niets ontbreekt; jus d’orange, pinda’s, het kan niet op. Nu trekken ze het land door met het illustere combo The Hank Five. Zij zingen, schrijven, dichten, dansen, huilen, lachen, eten en naaien maat.

Zaterdag 15 december speelt het duo hun laatste voorstelling uit de eerste serie van hun tournee in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. In Maart 2013 zijn ze gelukkig weer terug voor een tweede reeks. Met natuurlijk de twee extra shows in Tivoli en in de Melkweg. Voor meer informatie klik hier voor de speeldata.Share |

Gerelateerde artikelen