VARA Leids Cabaret Festival 2013

13 februari 2013, 11:11 | Jeroen

Het is weer aan! Na drie auditiedagen staan acht cabaretiers klaar om zich te bewijzen aan het publiek. De kaarten voor de halve finale en de finale zijn al wel al uitverkocht, maar voor de voorrondes op 11 en 12 februari zijn er nog kaarten beschikbaar. Op de twee avonden zullen drie cabaretiers strijden om een plek te bemachtigen voor de halve finale.

De deelnemers die dit jaar het workshopweekend begeleid werden door de regisseurs zijn: Robert Ramaker, Kiki Schippers, De Partizanen, Line Mertens, Bertram van Alphen, Jan Beuving, Wouter Monden en Nele Bauwens. Nu gaan ze er tegen aan in de voorrondes. Met presentatie door Martijn Koning en op de dinsdag een gastoptreden van Jeroen Leenders (winnaar juryprijs 2010).

Het Leids Cabaret Festival is een cabaretfestival dat jaarlijks in de Nederlandse stad Leiden gehouden wordt, met als vaste podium de Leidse Schouwburg. Het festival biedt jong cabarettalent een opstap richting een groter publiek en wellicht een professionele theatercarrière.

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 voor het eerst gehouden vanuit de Leidse studentenvereniging Augustinus, met Harry Kies als initiatiefnemer en organisator. Gevestigde namen als Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Sara Kroos, Javier Guzman, Wim Helsen en Micha Wertheim gingen hen voor.

Meer informatie over het festival vind je op www.leidscabaretfestival.nl.Share |

Gerelateerde artikelen