Kommil Foo - Breken

27 maart 2013, 10:03 | Jeroen

De pers schreef al dat het een show is van wereldniveau. Kommil Foo staat bekend om hun unieke stijl van cabaret, met doordachte scenario’s, muzikaliteit, absurdistische beeldtaal en veel humor. Het blijft lachen of wenen zoals ze in het Vlaams zeggen.

Het Vlaams cabaret-duo Kommil Foo, bestaande uit de broers Raf Walschaerts en Mich Walschaerts zijn weer terug. De nieuwe voorstelling Breken is vorig jaar in België in première gegaan en vanaf april te zien in de Nederlandse theaters.

Breken

De rode draad van de voorstelling is de vraag: “Hoe krijg je een man in een luciferdoosje?” Zoals in eerdere shows al het geval was, ging Breken opnieuw over een gebroken man die twijfelt aan de wereld en zichzelf. Dit gevoel wordt vertaald in een lied van de man die in de spiegel keek en vaststelde: “Ik hou niet meer van mij”. De voorstelling is gefocust op simpliciteit. Geen decor, maar ouderwetse mimiek, beeldtaal, een wit gordijn, piano en een ventilator. Kommil Foo brengt een verhaal met gevoel, tekst met perfectie.

De eerste voorstelling in Nederland zal op 10 april in Heerlen te zien zijn. De laatste twee voorstellingen zullen plaatsvinden op 30 en 31 mei in Theater Diligentia in Den Haag. Voor meer informatie over de speellijst ga je naar de website van Kommil Foo.Share |

Gerelateerde artikelen