Festival: Theaterfestival Boulevard

15 juli 2013, 09:44 | Jeroen

Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch brengt een nieuwe ode aan de verwondering en de verdieping, aan kleuren en kansen, tijdens de negenentwintigste editie. Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus tonen we – graag en met verve – dat de werkelijkheid veelkleuriger en verrassender is dan een eerste blik misschien doet vermoeden. Als je er maar voor open staat.

Theaterfestival Boulevard is er voor alle leeftijden. Ook voor jongeren presenteert Theaterfestival Boulevard een ruim aanbod van uiteenlopende voorstellingen Zo is er het vuurspektakel ON THE NIGHT SHIFT van Les Commandos Percu en brengen Compagnie KAiET en André Manuel een muzikale roadmovie vol wijsheden en flauwekul Het Lied, in een romantisch stadspark.

Op het festivalplein zijn er verschillende Dj’s: Benn Penn, St. Paul en Tim Arisu. Verder is er tentjestheater met o.a.: MANWIJVEN van Eva’s appels, de illusieshow van Rob en Emiel, de swingende voorstelling WOOHOOO!, een muzikale zoektocht met swingende beats, pakkende melodieën en blèrende Hammond solo’s! Ook bezorgen “De drie mannen” met VERHIT voor oplopende temperaturen en aangewakkerde temperamenten. Naast het tentjestheater zijn er theatervoorstellingen zoals de voorstelling BARCODE, van Hanneke Kuijpers. Barcode is een magische muzikale voorstelling waarbij je in de huid kruipt van verschillende personages, van advocaat tot reclameman. Het sprookjesachtige NEVER NEVER WONDER van Theater Artemis, dat gaat over ‘Peter Pan – De Jongen Die Nooit Volwassen Wilde Zijn’.

In de Verkadefabriek vormt zich tijdens Theaterfestival Boulevard een tweede festivalhart met BLVRD FABRIKAAT, een kleurrijke enclave met nieuwe initiatieven door talentvolle, opkomende en gerenommeerde theatermakers, regisseurs, choreografen en muzikanten. De drie winnaars van de glorieuze BLVRD FABRIKAAT.

PITCH krijgen een plek in de programmering. Zo is er de dansvoorstelling RUMOUR AND REFLECTION van Luna Ensemble en Theatergroep Hertog Zout met HEJMEN . Daarnaast is er de multidisciplinaire voorstelling WONEN van Lisah maakt roezemoes.

Verder de dansvoorstelling GRAVITY AND GRACE van Mor Shani, en de voorstelling WAAR HET MET DE WERELD NAARTOE GAAT DAAR GAAN WIJ NAARTOE van Hof van Eede. ‘Brabantse buren’ Theater Artemis, het Zuidelijk Toneel en MATZER Theaterproducties vinden er onderdak met DE HUISKAMER, een dagelijks programma waarin de achtergronden van productie en presentatie worden belicht.

Klik hier voor de website.Share |

Gerelateerde artikelen