Firma MES: The Biggest Lawsuit on the Planet

11 februari 2020, 20:24 | Jeroen

Vanaf 11 maart is de nieuwe voorstelling The Biggest Lawsuit on the Planet te zien in Nederlandse en Belgische theaters. Hierin vertellen ze het verhaal van de zestienjarige Jayden F. die de Amerikaans regering aanklaagt voor de klimaatverandering.

The Biggest Lawsuit on the Planet

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F, een puber met lang zwart haar uit Rayne, Louisiana. Jayden stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweegbracht. Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze de Amerikaanse regering hiervoor aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag.

We volgen Jayden terwijl ze zich met haar advocaat voorbereidt op een belangrijke speech. We leren ook haar moeder kennen die nu met haar optrekt in de strijd. Maar dit was niet altijd zo: ooit was ze verliefd op een oliewerker en voerde ze actie tegen de sluiting van boorplatforms. Wat is hier gebeurd? Wat betekent deze zaak voor ons in Nederland? En lukt het Jayden haar gelijk te halen in wat bekend staat als The Biggest Lawsuit On The Planet?

Klik hier voor kaarten.Share |

Gerelateerde artikelen