NDTV: GARDEN

24 april 2020, 22:12 | Jeroen

GARDEN werd gemaakt door voormalig NDT-danser en gerenommeerd NDT-choreograaf Medhi Walerski en ging in première in Den Haag in 2016. Deze film bestaat uit een documentaire, die een kijkje geeft in het creatieproces, en een registratie van het ballet.

Medhi Walerski:

Ik heb dit stuk gemaakt voor tien dansers, op muziek van Camille Saint-Saëns”, zei Walerski ten tijde van het creatieproces. “Deze Franse romantische klassieke muziek zorgt voor een enorme uitdaging. Het is een veeleisend stuk dat een duidelijke en soms overheersende gids is geweest in hoe je in de bewegingen kunt duiken, die mijn beslissingen als choreograaf zwaar hebben geïnformeerd, hoewel ik op deze manier wilde worden gestimuleerd. Ik beschouw het werk eerder als abstract dan als een verhaal. Voor mij is het een studie van veel dingen, niet in de laatste plaats een studie van de muziek.

De film, met documentaire en balletregistratie, van GARDEN duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en werd geproduceerd in samenwerking met Mezzo en La Belle Télé. GARDEN is beschikbaar t/m vrijdag 1 mei.


GARDEN by Medhi Walerksi – NDT 1 ( + documentary) from Nederlands Dans Theater on Vimeo.Share |

Gerelateerde artikelen