Hans Kesting Ridder

30 april 2020, 13:01 | Jeroen

Vrijdag belde burgemeester Halsema van Amsterdam ITA-acteur Hans Kesting om hem mee te delen, dat hij door de Koning wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De Orde van de Nederlandse Leeuw

De Orde van de Nederlandse Leeuw is de oudste civiele orde in Nederland. Voor deze onderscheiding komen mensen in aanmerking met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving. Hans Kesting ontvangt deze onderscheiding, omdat hij als acteur zowel nationaal als internationaal furore maakt en daarmee van groot belang is voor de Nederlandse cultuur.

Hans Kesting speelde roemruchte rollen in Othello, Romeinse tragedies, Kings of war, Oedipous , Een klein leven en Freud. Hij stond deze weken in de startblokken om de solo Wie heeft mijn vader vermoord, een regie van Ivo van Hove, in première te laten gaan. Naast zijn rollen bij ITA speelde Kesting vele filmrollen (Minoes, Vincent en Theo, Karakter) en is hij op tv te zien in programma’s als Klokhuis. Kesting won twee keer een Louis d’Or en ontving de Van Dalsumring.

Foto: © Jan VersweyveldShare |

Gerelateerde artikelen