Pinokkio van Het Balletorkest

12 augustus 2020, 09:43 | Jeroen

Zondag 20 en zondag 27 september, 14.00 én 16.00 uur, presenteert Het Balletorkest in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam de familievoorstelling Pinokkio. Actrice Angela Schijf is de vertelster en de musici van het orkest kleuren het beroemde verhaal met betoverende Italiaanse muziek.

Luister niet naar wijze raad. Stoot steeds opnieuw je eigenwijze kop. Zo leer je wie je bent. Angela Schijf vertelt het beroemde verhaal van Pinokkio in een spiksplinternieuwe versie van de gevierde kinderboekenschrijfster Imme Dros. In deze heerlijke familievoorstelling wordt het verhaal gekleurd met de magische balletmuziek La Boutique Fantasque van Gioachino Rossini en Ottorino Respighi, gespeeld door de musici van Het Balletorkest.

Pinokkio is exclusief te zien in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam. Per voorstelling is er plaats voor honderd mensen, jong en oud. Beleef van dichtbij de magie van Pinokkio en deze op en top Italiaanse muziek.

PINOKKIO vertelster Angela Schijf, tekst Imme Dros (naar Carlo Collodi), muziek Het Balletorkest, dirigent Joost Geevers arrangementen Toek Numan, concept & regie Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch, realisatie Stichting Orkestkeuken

Tickets: 12,50 euro (t/m 15 jaar) en 20 euro (vanaf 16 jaar). Kaarten zijn (vanaf 10 augustus) alleen te reserveren via De Nationale Theaterkassa, tel 0900 9203. Per reservering zit je met elkaar aan een tafeltje. In verband met corona per huishouden svp een aparte reservering maken.

Beeld: Pinokkio met Angela Schijf (foto Govert de Roos)Share |

Gerelateerde artikelen