Mozarts Le nozze di Figaro in Nationale Opera & Ballet

1 oktober 2020, 22:30 | Jeroen

De Nationale Opera maaakt bekend dat, ondanks de corona maatregelen, Mozarts Le nozze di Figaro toch live te zien zal zijn in Nationale Opera & Ballet. De voorstelling die de regie van David Bösch als uitgangspunt heeft en zonder pauze moet worden opgevoerd, werd onder leiding van de regisseur Bösch en dirigent Riccardo Minasi ingekort tot ongeveer twee uur. Mozartspecialist Riccardo Minasi leidt het Nederlands Kamerorkest.

De première vindt plaats op 7 november 2020. Daarna is de voorstelling diezelfde maand nog zeven keer te zien. Kaarten zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar via de website

Mozarts Le nozze di Figaro uit 1786 is de eerste van de drie succesvolle opera’s die hij schreef met tekstschrijver Lorenzo Da Ponte. In deze komische opera vol intriges, hitsige opwinding, verkleedpartijen, persoonsverwisselingen en dubbele bodems vertellen Mozart en Da Ponte een verhaal over de liefde en trouw als de speelbal van de macht.
De kleurrijke regie van David Bösch zit vol humor, maar maakt evenzeer de scherpe randjes van dit meesterwerk duidelijk.

Groot aantal debutanten

De cast bestaat uit een jong ensemble van ‘rising stars’ waarvan een groot aantal debuteert bij De Nationale Opera. De sopranen Ruzan Mathashyan en Natalia Tanasii delen de rol van Gravin. De Chinese Ying Fang zingt Susanna en de Italiaanse bas Riccardo Fassi is Figaro. Met de bariton Davide Luciano in de rol van Graaf Almaviva keert een bekend gezicht terug bij De Nationale Opera. Polly Leech, alumna van De Nationale Opera Studio speelt Cherubino en huidig lid van de studio Sam Carl, vertolkt de rol van Antonio.

Veilig in het theater

Nationale Opera & Ballet zorgt ervoor dat cast en crew op een veilige manier kunnen werken, maar ook dat het publiek volledig veilig, naar de laatste richtlijnen van het RIVM, de voorstellingen kan bezoeken. Voor een uitgebreidere toelichting kijk hierShare |

Gerelateerde artikelen