ITALive

21 oktober 2020, 22:56 | Jeroen

Met het oog op een gezonde toekomst is ITA tot en met 11 november gesloten. Wij zitten in de tussentijd natuurlijk niet stil. Wij presenteren ITALive, waarmee wij deze herfst drie ensemblevoorstellingen via livestreams naar woonkamers over de hele wereld brengen. Geniet nu thuis van ons, maar hopelijk tot snel in ons theater!

Op 30 oktober livestreamen we Medea, op 6 november Wie heeft mijn vader vermoord en op 26 november De stille kracht.

Om met de woorden van Erasmus te spreken: ‘Afstand scheidt enkel onze lichamen, niet de geesten’.

DRIE KEER LIVE

We presenteren ITALive: live theater, gewoon bij iedereen thuis. De komende tijd zijn livestreams te zien van drie publieksfavorieten van ons ensemble: Medea op 30 oktober, Wie heeft mijn vader vermoord – een van onze nieuwste producties – op 6 november en De stille kracht op 26 november.

Via de livestream maak je mee wat er op dat moment live op ons podium aan het Leidseplein gespeeld wordt. En niet alleen nu. ITALive ‘is here to stay’ en zal deel blijven uitmaken van ons aanbod. Hiermee breiden wij ons aanbod uit en brengen wij de producties vanaf onze podia naar de hele wereld. De live gestreamde voorstellingen worden namelijk ondertiteld in het Engels.

Medea (regie Simon Stone)

Is Medea de populairste van alle Griekse tragedies? Ze is in elk geval de huiveringwekkendste. Simon Stone vermengt het stuk van Euripides met de waargebeurde geschiedenis van Debora Green, een Amerikaanse vrouw die in de jaren ’90 haar kinderen doodde.

Wie heeft mijn vader vermoord (regie Ivo van Hove)

Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van literaire sensatie Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting.

De stille kracht (regie Ivo van Hove)

Een meeslepend verhaal, naar het boek van Louis Couperus, over de misverstanden en het onbegrip tussen culturen, en ook tussen naaste familieleden. De ondergang van Otto van Oudijck maakt ons pijnlijk bewust van de onmogelijkheid om de ander volledig te doorgronden.

Foto: © Jan VersweyveldShare |

Gerelateerde artikelen