ITA presenteert: Alice in Wonderland

31 oktober 2020, 19:10 | Jeroen

Internationaal Theater Amsterdam en Het Parool werken samen in een nieuw online videoproject. Acteurs van ITA en bijzondere gastacteurs, o.a. Nasrdin Dchar, Noortje Herlaar, Paul de Leeuw, Pierre Bokma en Wende Snijders, lezen vanaf 31 oktober dagelijks de verhalen Alice in Wonderland van Lewis Carroll voor. Halina Reijn trapt af en Joy Delima, dit seizoen toegetreden tot het ITA-ensemble, leest het slot op 23 december. De 54 afleveringen worden in het Engels ondertiteld en zijn samengesteld door Johan Reyniers.

Andere acteurs zijn in alfabetische volgorde Achraf Koutet, Aus Greidanus jr., Bart Slegers, Celia Nufaar, Chris Nietvelt, Eelco Smits, Frieda Pittoors, Gaite Jansen, Gijs Scholten van Aschat, Hadewych Minis, Hajo Bruins, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Ilke Paddenburg, Jacob Derwig, Janni Goslinga, Maarten Heijmans, Majd Mardo, Maria Kraakman, Marieke Heebink, Mark Rietman, Ramsey Nasr, Steven Van Watermeulen, Thomas Cammaert en Vanja Rukavina.

Foto Halina Reijn: © Rick David

Ivo van Hove over het nieuwe project

Alice in Wonderland is een verhaal dat een reis maakt naar een onontdekte wereld, dat ons meesleept in de lotgevallen van de kleine Alice die brandend van nieuwsgierigheid achter een groot Wit Konijn holt en in een konijnenhol tuimelt. Daar komt ze terecht in een ondergrondse wereld die bevolkt is met de meest wonderlijke wezens waarvan ze anders nooit geweten had. Het is een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – donkere dagen. Alice in Wonderland is een uitnodiging om out of the box te denken, om andere denkkaders te exploreren. Het roept de vraag op: hoe te overleven in een wereld die voortdurend verandert, waarin niets meer is wat het was?

Na een eerdere samenwerking met VPRO is dit het ‘vervolg’ op Decamerone, de serie verhalen die liep van 23 maart tot 30 mei tijdens de eerste lockdown.

De allereerste aflevering van de in totaal 54 afleveringen, met Engelse ondertitels, is zaterdag 31 oktober te zien om 17.00 uur via ita.nl en parool.nl. Klik hier om te kijken.Share |

Gerelateerde artikelen