ITALive twee keer terug in maart

23 februari 2021, 20:25 | Jeroen

ITALive is na acht livestreams niet meer weg te denken uit het repertoire van het Internationaal Theater Amsterdam. Spraakmakend grootschalig theater, toegankelijk voor iedereen in de hele wereld. En deze week kunnen ze maar liefst twee nieuwe livestreams aankondigen voor de maand maart.

Speciaal voor ITALive, samen met IIPM en NT Gent, komt één van de meest spraakmakende voorstellingen van Milo Rau terug naar Nederland om het vervolgens aan de hele wereld te laten zien: La Reprise op zondag 7 maart. Klik hier voor kaarten.

Op zondag 21 maart is Oedipus van het ITA-ensemble aan de beurt. Na Medea, Wie heeft mijn vader vermoord, De stille kracht, Kings of war en Romeinse tragedies komt nu opnieuw eenmalig een publieksfavoriet van ons ITA-ensemble via ITALive. Klik hier voor kaarten.

La Reprise

Milo Rau is geen ‘gewone’ theatermaker, maar theatermaker-activist. Zowel vakman als iemand die monden doet openvallen. Hij is behalve theatermaker ook filmmaker, socioloog, schrijver en journalist en volgens sommigen ‘de belangrijkste kunstenaar van dit moment’. Regisseur Milo Rau stond centraal tijdens de 2019-editie van ons festival Brandhaarden.

Rau legt graag de vinger op de zere plek: in zijn ‘theater van het reële’ gaat hij harde onderwerpen of maatschappelijke trauma’s niet uit de weg. Zijn voorstelling La Reprise vertelt het verhaal van de moord op de jonge homoseksuele Ihsane Jarfi in 2014 op een theatrale en poëtische manier. Volgens Ivo van Hove is het de beste theatervoorstelling die hij in tijden heeft gezien en in één woord briljant.

Oedipus

De Britse regisseur Robert Icke – Ibsen Artist in Residence bij ITA – maakte samen met het ITA-ensemble een moderne versie van Sophocles’ Oedipus, waarin Oedipus een politicus anno nu is die achter het grootste geheim van zijn leven komt. Met o.a. Hans Kesting en Marieke Heebink.

Marieke Heebink werd genomineerd voor de Theo d’Or voor haar vertolking van Jocaste.Share |

Gerelateerde artikelen