Lady Chatterley's Lover

5 maart 2021, 12:10 | Jeroen

In april presenteren Theatergroep De Warme Winkel en Frascati Producties de nieuwste voorstelling van Florian Myjer: Lady Chatterley’s Lover.

Een queeste naar seksuele schaamteloosheid. De première is (afhankelijk van de maatregelen omtrent corona) op vrijdag 9 april in de Dokzaal in Amsterdam.

Lady Chatterley’s Lover

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

De Warme Winkel is een collectief dat graag op het scherpst van de maatschappelijke en artistieke snede opereert. Geschiedenis en literatuur zijn vaak inspiratie voor voorstellingen die hun pijlen op het heden richten en de bedenkers zijn nadrukkelijk op het toneel aanwezig. Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste Warme Winkel-voorstelling in die hoedanigheid en zijn laatste voorstelling bij Frascati Producties. Hij schreef de voorstelling samen met Marieke de Zwaan en Lisa Verbelen. Eerder maakte hij in samenwerking met Frascati Producties en/of De Warme Winkel Yves Saint Laurent, Oliver, Regina Rex (nominatie BNG Theaterprijs 2018) en met Kim Karssen de voorstellingen Bloomsbury, Mephisto Park en een succesvolle bewerking van Oorlog en Vrede (nominatie BNG Theaterprijs 2021).

Credits

Tekst en concept: Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan
Naar: D.H. Lawrence
Spel: Florian Myjer en Lisa Verbelen
Eindregie: Ward Weemhoff
Decor: Janne Sterke
Kostuums: Daphne de Winkel
Lichtontwerp: Scott Robin Jun
Geluidsontwerp: Rik Elstgeest
Coproductie: Frascati Producties
Beeld: © Lonneke van der Palen

Speellijst

7 t/m 24 april Dokzaal, Amsterdamwijzigingen voorbehouden | WebsiteShare |

Gerelateerde artikelen