ITALive: Triptych van Peeping Tom

12 maart 2021, 10:25 | Jeroen

ITALive kondigt de eerste danslivestream aan: Triptych van Peeping Tom. In Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor evolueren verschillende personages in ruimtes waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Geniet op zaterdag 3 april, 20:30 u (CET) vanuit jouw favoriete stoel van een van de hoogtepunten uit het repertoire van dit Vlaamse danstheatergezelschap.

In deze nieuwe voorstelling bewerkt Peeping Tom de drie korte creaties die tussen 2013 en 2017 met het Nederlands Dans Theater (NDT 1) werden gecreëerd. Klik hier voor kaarten.

In The missing door van Gabriela Carrizo zijn we getuige van de laatste minuten van een leven, waarin een angstige, stervende man probeert de weg door het doolhof van zijn gedachten te vinden. Franck Chartiers The lost room (winnaar van de prijs voor beste dansvoorstelling 2016) speelt zich af op een schip op zee, waar vrijheid en beknelling hand in hand gaan.

Met The hidden floor sluit Chartier het drieluik af. De personages bevinden zich in een ruimte die stilaan overgenomen wordt door de natuur. Ze beleven hun laatste momenten terwijl het water stilaan stijgt. Tegelijkertijd houden ze zich vast aan hun laatste hoop, proberen ze te overleven en een uitweg te vinden, fysiek maar ook mentaal.Share |

Gerelateerde artikelen