ITA: De Uren

8 april 2021, 22:22 | Jeroen

ITA neemt deel aan de pilot Testen voor Toegang. Om toegang te krijgen tot de try-outs van De uren (16, 17, 18 april) is het noodzakelijk dat elke bezoeker, naast het in bezit zijn van een toegangsticket, zich binnen 40 uur voor aanvang van de voorstelling laat testen. Een afspraak kan ingepland worden via de website.

Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot de try-outs van De uren. De e-mail die u van Testen voor Toegang ontvangt met uw negatieve testuitslag, bevat een unieke code. In de CoronaCheck-app zet u deze code om in een digitaal testbewijs.

De uren speelt zich af op telkens één dag in het leven van drie vrouwen, op drie verschillende momenten in de 20ste eeuw. De ene is uitgever van boeken, de andere een huisvrouw en de derde is de schrijfster Virginia Woolf. Alle drie worstelen ze met de vraag hoe je jezelf kunt zijn in een wereld die knelt als een keurslijf.

Over de voorstelling

Eline Arbo: ‘Het is een ongelooflijk mooi verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alle drie worstelen ze met de rollen die hun toegewezen zijn en zoeken ze naar hun eigen manier van vrijheid. Wat ik zo prachtig vind aan het boek is hoe Cunningham door de parallelle verhaallijnen existentiële kwesties met maatschappelijke thema’s weet te combineren. Door vrouwen uit totaal verschillende tijden neer te zetten ontstaan er vragen over het level van emancipatie van nu en de rolpatronen die diep verborgen liggen in onze cultuur. Tegelijkertijd is het een intiem portret van drie mensen, van wie de desperate zoektocht naar vrijheid grote gevolgen heeft voor hun omgeving.’

Zowel het boek als de succesrijke verfilming door Stephen Daldry (met o.a. Nicole Kidman en Meryl Streep) zijn klassiekers geworden.

Eline Arbo’s recente regie van Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis bij Toneelschuur Producties werd door pers en publiek lovend ontvangen. Nu regisseert ze het meesterwerk van Michael Cunningham, die er de Pulitzerprijs voor kreeg.

Credits

Cast Chris Nietvelt, Ilke Paddenburg, Majd Mardo, Marieke Heebink, Sinem Kavus, en Steven Van Watermeulen

Aanvang 19:00 (zondag 15:00)
Duur 2:00
Zaal Grote zaal
Taal Nederlands gesprokenShare |

Gerelateerde artikelen