Theater: KRAAI op Fringe Festival

2 augustus 2022, 21:40 | Jeroen

RIGHTABOUTNOW INC. presents KRAAI by Joris Buizer op het Amsterdam Fringe Festival 2, 3 & 11 september 2022. Een theatraal concert over de zoektocht naar identiteit door middel van hiphop en kwetsbare poëzie.

In deze muziektheatervoorstelling zullen vier jonge mannen je meenemen naar hun binnenwereld. Via hiphop wordt gezocht naar balans en wie we nou eigenlijk zijn. Want is dat niet de zoektocht die we allemaal voeren?

Jezelf recht in de ogen aankijken
Verdwalen en dan daar blijven
Overspoelt door wat je ziet
Ontmoet je dan misschien

KRAAI is een theatraal concert met hiphop als startpunt. In KRAAI gaan vier jonge mannen op zoek naar een manier van contact maken. Met henzelf en met elkaar. Ze geven een inkijkje in de zoektocht naar hun identiteit. Een altijd voortdurende zoektocht.

Laat je overrompelen door harde barz afgewisseld met kwetsbare poëzie. Kom naar binnenkijken bij mensen begeleidt door live muziek. Elektronisch en akoestisch. Moderne teksten op samples van gevestigde hiphop producers. Beweging, dans en eindeloze strijd. Weggeblazen worden en real shit..

Concept en regie: Joris Buizer
Productie: RightAboutNow Inc.
Regieassistentie en muziek: Thomas Lotgering
Spel: Djamé de Vries, Armin Dorrani, Rafael van der Ziel en Thomas Lotgering
Stemcoaching: Nabil Benkers
Begeleiding: Ritzah Statia (RightAboutNow Inc.)
Begeleiding: Kaja van Bruggen (RightAboutNow Inc.)
Met dank aan: Daan Klijn, Laura Nieuwenhuis, Katja Hieminga en Marjorie Boston

DE MAKERS

Mijn naam is Joris Buizer, ik ben een 22 jaar jonge maker met een frisse blik. Ik ben opgegroeid in een wijk in Utrecht en van jongs af aan gefascineerd door de hiphop scene. Ik laat me in mijn artistieke visie graag inspireren door principes uit de hiphop in bijvoorbeeld beelddramaturgie en stijlkeuzes.

Ik werk graag op een collectieve manier met mijn spelers. Ik bepaal de koers maar mijn spelers zijn mede creator van het materiaal. Dit doen ze het liefst vanuit hun eigen interesses en ideeën. Ik vind het belangrijk dat de speler die op het podium staat geen rol speelt. De ander is een verteller met diens eigen kracht. Verder maak ik graag vanuit een intrinsiek vuur en dus persoonlijke thema´s. Innerlijke struggle en de groei in het vinden van mijn identiteit zijn terugkomende onderwerpen in mijn makerschap. Hopelijk tot snel! Joris
Rafael, Djamé, Thomas, Armin

KRAAI is tijdens Amsterdam Fringe Festival te zien:
vr 2 september | Bijlmer Parktheater | Amsterdam | 21:30
za 3 september | Bijlmer Parktheater | Amterdam | 21:30
zo 11 september | Brakke Grond | Amsterdam | 16:30
zo 11 september | Brakke Grond | Amsterdam | 19:30
MEER INFO & KAARTEN

ABOUT FRINGE

Ieder jaar in september biedt het Amsterdam Fringe Festival een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Nieuw talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad.

AFF verspreidt zich elf dagen lang over 30 locaties in heel Amsterdam, in, op naast én buiten het theater. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten. RAN INC., opgericht door MARJORIE BOSTON en MAARTEN VAN HINTE, en brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Boston en van Hinte produceerden, schreven en regisseerden diverse multidisciplinaire succesvolle producties, waaronder QUEEN OF DISCO, STATUS met o.a. Hans Dagelet en Anton de Bies en TORI met HNTjong, KIBRA SILENSIO met Ritzah Statia (winnaar Amsterdam Fringe Award 2021 & nominatie Joop Mulder Plak). Ook schreef van Hinte het libretto van Hoe Anansi de stories of the world bevrijdde met De Nationale Opera & Het Nationale Ballet.

RAN INC. biedt een platform voor makers en performers voor wie de grote stad hun arena is en hiphop een essentiële bron. Op makers die anders kijken en denken, en de meerstemmigheid van de stad spiegelen, omdat DIVERSITEIT de krachtigste bron van culturele vernieuwing en artistieke innovatie is. WebsiteShare |

Gerelateerde artikelen