Theater: Operetta Land

20 oktober 2022, 10:14 | Jeroen

Operetta Land bestaat niet. Het is een verzonnen land met verzonnen mensen die verzonnen avonturen beleven, waarbij ze om de haverklap in zingen uitbarsten. En toch, zodra je een stap in Operetta Land hebt gezet, wil je er altijd blijven.

Met Operetta Land zet theatermaker Steef de Jong de schijnwerpers vol op operette, “het miskende kind van de opera en de moeder van de musical”, zoals hij het genre omschrijft. In deze familievoorstelling neemt hij het publiek mee in een meeslepend verhaal, vol van alles wat operette zo onweerstaanbaar maakt: romantiek, misverstanden, persoonsverwisselingen, list en bovenal verrukkelijke muziek. Naadloos smeedt hij nummers van componisten als Strauss, Offenbach en Sullivan aaneen tot een gloednieuwe, eigentijdse operette voor alle leeftijden. Met Operetta Land maakt Paulien Cornelisse haar debuut als librettist.

Maak kennis met de ongenaakbare prinses Galathea, de naar liefde hunkerende hofdame Lady Kant, de geniepige koning Pygmalion, de geheimzinnige prins Nicola en nog vele andere markante figuren. Steef de Jong oogst al jaren veel succes met zijn voorstellingen waarin hij met ingenieus geconstrueerde kartonnen decors de verbeelding van de toeschouwers prikkelt. Voor zijn werk put Steef volop uit de rijke geschiedenis van de operette, het luchtige en uitdagende zusje van de opera. Nu brengt hij zijn veelzijdige werkwijze voor het eerst naar het grote toneel van De Nationale Opera.

Jonge musici van Nationaal Jeugdorkest duiken in het operetterepertoire onder leiding van Aldert Vermeulen. Een cast van jonge zangers, onder andere van De Nationale Opera Studio, vertolkt de excentrieke karakters in deze feestelijke productie.

Voorstellingen Operetta Land in Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
zo 20* (première), za 26, zo 27+ november, 20:00 uur (* 13:30 uur, +13:30 en 20:00 uur)
en wo 28 en vr 30 december (13:00 uur)

Voorstellingsinformatie:
Concept en spel: Steef de Jong
Tekst: Paulien Cornelisse en Steef de Jong
Muziek: Johann Strauss jr., Jacques Offenbach, Arthur Sullivan, e.a.

Muzikale leiding: Aldert Vermeulen
Regie: Steef de Jong
Co-regie: Maria Lamont
Decor & kostuums: Steef de Jong
Dramaturgie: Laura Roling
Team Groots en Meeslepend: Ina Veen, Stephan Nelissen, Willy Veen

De verzinner, Lady Kant, Venus: Steef de Jong
Koningin: Raoul Steffani
Prinses Galathea: Elenora Hu*
Minister van Financiën: Marc Pantus
Graaf Lothar: Laetitia Gerards
Koning Pygmalion: Frederik Bergman
Sir Taki/Heggenschaarhuzaar: Maya Gour*
Prins Nicola/Heggenschaarhuzaar: Ian Castro*

  • De Nationale Opera Studio

Nationaal Jeugdorkest

Campagnebeeld Operetta Land ©Marta SyrkoShare |

Gerelateerde artikelen