Toneel: Bloedbruiloft

6 april 2023, 19:22 | Jeroen

Bloedbruiloft wordt geregisseerd door de internationaal gerenommeerde Belgische choreograaf Wim Vandekeybus die een vaste gast is in onze dansprogrammering. Ook regisseert hij toneelproducties, zoals Oedipus/bêt noir bij zijn eigen gezelschap Ultima Vez of Die Bakchen bij het Residenztheater in München. Bekend om zijn sterk fysieke en theatrale danstaal, stond hij vorig jaar bij ITA nog in voor de dansscènes in Ivo van Hoves Age of Rage.

Bloedbruiloft

Op het Andalusische platteland wordt in de jaren dertig van de vorige eeuw een bruiloft gepland. Het huwelijk is liefdeloos want door de families uit zakelijk belang gearrangeerd: bruid en bruidegom hebben nauwelijks weet van elkaar.

Als op de dag van het feest de voormalige minnaar van de bruid opduikt, steken oude gevoelens opnieuw de kop op. Gedreven door een onverwoestbare liefde gaan de bruid en haar minnaar er tijdens het feest vandoor. Een woeste klopjacht wordt ingezet. De afloop is fataal.

Bloedbruiloft is nog tot en met 15 april te zien in ITA. Voor kaarten klik hier

Beeld: Wim Vandekeybus © FIlip Claessens


Teaser Bloedbruiloft – ITA-ensemble / Wim Vandekeybus from Internationaal Theater Amsterdam on Vimeo.

WIM VANDEKEYBUS OVER BLOEDBRUILOFT

Bloedbruiloft krioelt van thema’s die al decennia opduiken in mijn eigen creaties: dood, risico en vrijheid. Het is een archaïsch en diep menselijk drama over familiale haat. De zekerheid van een burgerlijk bestaan verliest het van de passionele liefde, die zichzelf de dood injaagt. Lorca vermengt hoge theatraliteit met naïviteit, primitivisme en wreedheid. Hij graaft tot in het onbewuste van zijn personages. Juist dat onbewuste zal de drijfveer zijn in onze Bloedbruiloft.Share |

Gerelateerde artikelen