Art The Hague 2019

17 september 2019, 19:33 | Jeroen

Van 2 t/m 6 oktober 2019 vindt in Den Haag de zevende editie plaats van Art The Hague. Op de beurs presenteren zich jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland, en is er een gevarieerd en inspirerend randprogramma.

Op woensdag 2 oktober wordt de beurs feestelijk geopend door Mirjam de Blécourt en is er een symposium over trends in de kunst. Ook werkt de kunstbeurs dit jaar samen met Museumnacht Den Haag. Maar er gebeurt nog veel meer.

Hoogtepunten Art The Hague 2019:

Wat kunnen kunst- en voetbalwereld van elkaar leren?

Voetbalclub Ajax wordt ook ver buiten Amsterdam steeds populairder. De media-afdeling van de club zet AFC Ajax anders in de markt dan gebruikelijk. Zij communiceren niet vanuit de traditionele journalistieke invalshoek, maar op basis van passie, beeld en met veel humor. En dat werkt. Eindredacteur Online & Social Media Timo Bruijns vertelt over Ajax en kunst: wat zijn de overeenkomsten en de verschillen, en wat is de strategie van Ajax? En wat kan voetbal de (kunst)wereld leren? Het antwoord op deze laatste vraag wordt gegeven door Clarissa Slingerland, oprichtster van ArtPublicity: het label van PR bureau MissPublicity dat zich specifiek richt op kunst en artiesten, en kunstinstellingen helpt aan meer zichtbaarheid.

Do 3 oktober,16.00 – 17.00 uur

Vergeten vrouwen

Kunsthistoricus Trudi van Zadelhoff geeft tijdens Art The Hague de lezing ‘Vergeten Vrouwen’ en gaat in op de positie en het werk van vrouwelijke kunstenaars uit het verleden. Kunstpioniers in hun eigen tijd, maar die om verschillende redenen uit de kunstgeschiedenis zijn weggeschreven. In de lezing wordt nader ingegaan op treffende en onthutsende voorbeelden van die geschiedvervalsing. Trudi van Zadelhoff maakte de afgelopen jaren als gastcurator tentoonstellingen voor o.a. Theater Instituut Nederland, Rijksmuseum Twenthe, Museum IJsselstein en Stedelijk Museum Schiedam, waar deze zomer haar tentoonstelling Meesterlijke Vrouwen te zien was.

Vrijdag 4 oktober, 16.00 uur

Jonge Verzamelaars Dag

Op zaterdag 5 oktober zijn er op Art The Hague bijeenkomsten voor jonge verzamelaars, waaronder een speciale tour met een bekende Hagenees, Street Art rondleidingen met de Street Art kunstenares Sophia den Breems van The Hague Street Art, het Cosmo Café met Koen Vanmechelen en een DJ met food en drinks. Art The Hague werkt samen met onder andere het netwerk van jonge professionals Young The Hague. Tot slot is er ook een rondleiding van Art Index Rotterdam langs alle Rotterdamse galeries op de beurs.

Zaterdag 5 oktober, 11.00 – 20.00 uur (vervolg museumnacht van 20:00 – 01:00 uur)

Cosmocafé

De Cosmocafés van de Belgisch kunstenaar Koen Vanmechelen vormen de reizende ruggengraat van het Human Rights Pavilion, dat ingeluid werd tijdens de 58ste Biënnale van Venetië. Uitgangspunt is de overtuiging van Vanmechelen dat kunst een rol heeft in het huidige debat over mensenrechten. Samen met lokale en internationale partners creëert de kunstenaar ‘vrijplaatsen’ op verschillende plekken in de wereld. In deze pop-up Cosmocafés verbindt hij mensen in een dialoog over kunst en mensenrechten. In de ontmoeting en de dialoog ligt de mogelijkheid van een nieuwe creatie.

De Cosmocafés gaan door op nagenoeg alle continenten en nodigen telkens acht opmerkelijke persoonlijkheden, denkers en dromers, visionairen en realisten uit voor een authentieke conversatie en een bescheiden maaltijd. Een mix van lokale en globale spelers verdiept zich gedurende twee uur in een specifiek thema. Het Cosmocafé in het kader van Art The Hague wijdt zich in het bijzonder aan de rechten van de vrouw.

Zaterdag 5 oktober, 16.00 – 17.30 uur in het Mood4Food ART CAFE

Museumnacht Den Haag x ART The Hague

Op zaterdag 5 oktober vindt de tiende editie plaats van Museumnacht Den Haag. Wanneer om 20.00 uur de deuren bij Art The Hague dichtgaan, gaat Museumnacht van start. De museumnacht biedt de unieke kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Den Haag als kunststad door middel van een spannend en feestelijk programma. Tijdens deze jubileumeditie nemen 46 deelnemende Haagse musea en culturele instellingen je mee op een reis door de tijd. Elke locatie heeft een aantrekkelijk programma samengesteld dat te maken heeft met dans, zang of performance, maar bovenal natuurlijk kunst.

Omdat ART The Hague en de Museumnacht binnen dezelfde periode vallen, is er een speciale combinatie deal. Wanneer je naar beide evenementen wilt kun je een combinatieticket kopen voor maar € 19 (dat betekent € 7,50 korting). Daarnaast worden er op zaterdag 5 oktober aan het einde van de beurs pendelbussen ingezet die bezoekers met een combinatieticket naar het centrum van de stad brengen, om hier hun weg te vervolgen tijdens Museumnacht.

Meer informatie over Art The Hague:

Adres : Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Facebook

Instagram

Website

Openingstijden

Wo 2 oktober : 18.00 – 22.00 uur (preview 16.00 -18.00 uur)

Do 3 oktober : 14.00 – 21.00 uur

Vr 4 oktober : 14.00 – 21.00 uur

Za 5 oktober : 11.00 – 20.00 uur (vervolg Museumnacht)

Zo 6 oktober : 11.00 – 18.00 uur

Beeld: Minoan Maidens by Jesse WillemsShare |

Gerelateerde artikelen