Raoul Deleo in Gallery Untitled

6 april 2021, 21:21 | Jeroen

Raoul Deleo is een ontdekkingsreiziger. Hij heeft de afgelopen tien jaar besteed aan het bezoeken en in kaart brengen van de flora en fauna van Terra Ultima. Een continent aan de rand van de wereld waar enkel hij de coördinaten van kent. Tot nu toe deelde hij zijn bevindingen voornamelijk in de vorm van tekeningen, lezingen en meegebrachte specimens, maar binnenkort is het mogelijk om zelf ook meer te lezen over zijn ontdekkingsreizen.

In april verschijnt namelijk een bijzonder boek, waarin dagboekfragmenten, schetsen, tekeningen en meer worden samengevoegd tot een verhaal over de eerste drie expedities die Deleo deed naar Terra Ultima.

Ter ere van het nieuwe boek van Deleo heeft Gallery Untitled een zaal gevuld met zowel originele tekeningen als werken in oplage van Raoul Deleo. Hier, tussen de vreemde vogels, haast buitenaardse kleine skeletjes en pluizige beesten kan je je eventjes wanen in de bijzondere wereld van Terra Ultima.

De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.

De Solo-expositie van Raoul Deleo is te zien in Gallery Untitled en loopt van 4 april tot en met 2 mei. Website Raoul Deleo.

Beeld: Terra Ultima, De ontdekking van een onbekend continent © Raoul DeleoShare |

Gerelateerde artikelen